L'Ajuntament de Sagunt ha rebut la visita del director general de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), dependent del Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Joan Groizard. El responsable de l’IDAE ha acudit al municipi amb la voluntat de «donar a conéixer les iniciatives, en l'àmbit de les energies renovables, per a afavorir la transició energètica», segons ha explicat.
Groizard, acompanyat per l'alcalde del municipi, Darío Moreno, la primera tinenta d'alcalde, Mª José Carrera, i el segon tinent d'alcalde, Roberto Rovira, ha visitat l'Edifici Municipal de la Gerència, on ha signat en el llibre d'honor del municipi. «Sagunt és un municipi amb un important llegat industrial, però, sobretot, una ciutat amb un present i futur industrial que passa necessàriament per la transició energètica», ha expressat Groizard.
Així mateix, el director de l'IDAE, ha posat l'èmfasi en el fet que «les indústries, a nivell mundial, estan mirant cap a Espanya, la Comunitat Valenciana i Sagunt, perquè són capaces de comptar amb energies renovables, oferir uns costos molt competitius de l'energia i, per tant, generar una activitat industrial que es tradueix en llocs de treball».
Per part seua, l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha agraït la presència de Groizard i ha remarcat «la importància de l'estratègia municipal cap a la sostenibilitat». «Hem d'aprofitar totes les oportunitats que estan sobre la taula i l'IDAE és referent a l'hora de parlar de transició energètica i qui facilita les eines perquè des de les administracions i des del sector privat continuem avançant en eixa direcció», ha explicat Moreno.
Trobada amb l'empresariat del Camp de Morvedre
Després de la visita a l'Ajuntament, el director general de l'IDAE, junt amb l'alcalde del municipi i el regidor de Medi Ambient i Transició Energètica, Jorge Vidal, han mantingut una trobada amb representants de l'Associació d'Empresaris del Camp de Morvedre (ASECAM) i responsables de diverses indústries situades a la ciutat. La reunió, celebrada a la Nau d'Efectes i Recanvis, ha servit per a traslladar a l'empresariat les possibles ajudes a la descarbonització de l'IDAE a les quals poden accedir. A més, des d'ASECAM també s'ha incidit en l'aposta del teixit industrial del municipi «per l'hidrogen verd i les energies renovables».
«És molt important mantindre una comunicació directa, transparent, entre administracions i empresa per a poder aconseguir els nostres compromisos de sostenibilitat», ha explicat Moreno, qui ha detallat que també el consistori ha pogut executar projectes de millora de l'eficiència energètica gràcies als fons de l'IDAE. «Mostra que parlem d'una ciutat sostenible no sols a futur, sinó treballant ja hui, en el present, en favor de la transició verda i la sostenibilitat», ha conclòs.
A la fi de la trobada, la representació de l'IDAE i del consistori ha visitat també AGC Flat GlassIbérica i IMPORTACO, «indústries que han apostat per l'eficiència energètica i les energies renovables gràcies a programes d'ajudes gestionats des de l'IDAE», segons ha explicat el seu director general, Joan Groizard.