L'oferta diferenciada i exclusiva de Sagunt brilla en la primera jornada de Fitur

Durant esta edició, la localitat posa en valor la seua cultura, història, patrimoni i gastronomia
Imagen 1Imagen 2

La primera jornada de Sagunt en Fitur va superar totes les expectatives amb la presentació dels nous productes turístics exclusius que des de la delegació de Turisme s'han desenvolupat per a 2020.

La participació de Sagunt en Fitur va arrancar amb la gastronomia. El showcooking de Vicky Sevilla, del restaurant Arrels, va portar fins a Ifema tot el sabor i l'essència del municipi a través de la seua versió del Ximo, plat típic del Camp de Morvedre i de Sagunt durant la Setmana Santa, i un tartar de mollet amb crème brûlée de coliflor torrada. La xef finalista del premi Cuiner Revelació 2020 de Madrid Fusió, ha afirmat que «és un plaer i un orgull que hagen pensat en mi. Intentem lligar-nos molt al municipi i que millor que fer-ho ací en Fitur que és un gran aparador».​


La jornada va continuar amb l'acte de la Xarxa de Jueries d'Espanya, un programa nacional que alberga a les ciutats espanyoles que mantenen vestigis del seu passat jueu, com és el cas de Sagunt. Tal com va afirmar l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, «Sagunt va ser l'últim port des del qual van partir els últims jueus d'Espanya». A més, la regidora delegada de Turisme, Natalia Antonino, va afegir que l'essència de Sagunt «radica en la mescla de cultures i civilitzacions».

A continuació, la ciutat va presentar un tercer producte exclusiu, la ruta teatralitzada emmarcada dins del projecte de la Ruta del Greal, una iniciativa desenvolupada per l'empresa local ‘Celia Peris Visitas Guiadas’. En este sentit, la seua responsable, Celia Peris, va destacar que Sagunt ha sigut molt important durant moltes cultures. «Esta ruta ens servix de trampolí per explicar els diferents monuments i totes les cultures que han passat per la ciutat a través de la diversió, el misteri i la història».

Amb tot això, la primera jornada de Sagunt a Fitur va suposar tot un èxit per la novetat i l'exclusivitat dels productes desenvolupats, la qual cosa convertix a la localitat en l'epicentre del turisme cultural, històric i gastronòmic. En este sentit, Antonino va destacar que enguany «venim plens de productes exclusius. A la ciutat se la coneix pel seu patrimoni històric i la seua cultura, i per això estem dins de moltes rutes nacionals com: la Ruta del Greal, la Ruta dels Ibers, la Ruta Europea de Patrimoni Industrial, la Ruta Internacional dels Fenicis o la Xarxa de Jueries d'Espanya. Som una ciutat viva durant tot l'any, que té un producte turístic reconegut amb el qual hem aconseguit desestacionalitzar el turisme, empaquetar l'oferta convertint-la en un motor econòmic de la nostra ciutat, creant sinergies entre el teixit econòmic i institucional de Sagunt. Tot això, a més, amb una estratègia de sostenibilitat i alineada amb el desenvolupament dels objectius de l'Agenda 2030».​


Durant la jornada de hui es presentaran: el projecte de vigilància de platges mitjançant drons ‘Auxdron LFG’, desenvolupat per l'empresa local General Drones S.L. Un producte que ha aconseguit que Bandera Blava li atorgue a Sagunt el distintiu de platja més segura d'Espanya. Serà el torn també de ‘Háblame de Sefarad’, una gimcana pel centre històric de la ciutat que busca donar a conéixer la cultura jueva sefardita i, finalment, la participació de Sagunt en Fitur finalitzarà amb la presentació del Music Port Fest, el Festival de música que se celebra al Port de Sagunt.