La 1ª Fira Gastronòmica Sagunt-Millau congrega 400 participants

Després de l'èxit d'esta primera edició, la delegació de Turisme treballa per a realitzar una trobada a Sagunt al novembre
  
El passat cap de setmana es va celebrar la 1ª Fira Gastronòmica Millau/Sagunt en la localitat francesa agermanada amb el nostre municipi. Divendres 3 i dissabte 4 de març, prop de 400 persones van assistir a la primera edició de la trobada gastronòmica que va organitzar l'Associació pel Desenvolupament Turístic de Sagunt (ADETURSA) en col·laboració amb l'Ajuntament de Sagunt, en la qual van participar els hotelers i restauradores locals La Quintería, Taberna de La Serp, Espai Gaeta i Le Fou. També van participar Tarongino, cervesa artesana Murbitter i Bodegas Ferri amb vins artesans.
 
La regidora de Turisme, Natalia Antonino, qui va estar present en l'esdeveniment, ha mostrat la seua satisfacció per la celebració de la fira gastronòmica a Millau ja que “s'ha creat una perspectiva que, si la sabem aprofitar, ens ha de permetre fer créixer de forma substancial este agermanament gastronòmic i defensar els interessos d'ambdues ciutats agermanades”. Antonino també ha destacat la importància de la comunicació i l'intercanvi d'idees i propostes per part dels hotelers locals, que es van desplaçar a la localitat francesa, amb els de Millau i va avançar que es treballarà en la possibilitat de realitzar paquets turístics entre les dues ciutats agermanades.
 


També ha declarat que, després de veure el potencial d'este esdeveniment, “estem treballant ja per fer una trobada en la nostra ciutat al novembre ja que pot ser una bona forma de crear un flux de possibles clients, no solament de ciutat a ciutat, sinó d'àrea a àrea”. La trobada, a la qual van assistir alcaldesses de localitats properes a Millau, ha tingut el suport del consistori de la localitat francesa i del municipi veí de Compeyre, així com de la Mancomunitat, de diputats nacionals pel departament d'Avairon i de l'oficina de Turisme i Comerç de Millau. Entre els assistents també van estar presents l'alcalde de Millau, Christophe Saint Pierre; el primer tinent d'alcalde, Claude Assier; el regidor d'Economia i Comerç, Sylvie Ayot, i el regidor de Turisme, Elodie Platet.
 
Unes 20 persones van participar en els tallers gastronòmics, 200 van acudir divendres a la nit al Comptoir Paysan a degustar tapes, cerveses i vins espanyols acompanyats per música regional i 88 al restaurant La Mangeoire, dissabte. Per a tots dos esdeveniments va haver-hi una demanda superior a les places oferides, per la qual cosa van haver de limitar-se per motiu d'aforament.
 


A la recepció en Alcaldia celebrada dissabte, on van degustar tapes, cerveses i vins espanyols, van assistir més de 100 persones entre les que es trobaven els membres dels comités d'agermanament de les altres cinc ciutats amb la qual manté relació Millau per a prendre exemple de l'esdeveniment. Es van establir llaços amb nombrosos col·lectius interessats a assistir a la trobada que possiblement se celebre al novembre a Sagunt, entre els quals es troba una associació de truficultors, productors de formatges Perail, hotelers i comerciants, entre d’altres.