La 32ª edició de la Mitja Marató i la primera carrera de 8 quilòmetres se celebraran a Sagunt diumenge que ve 18 de gener

Aquesta iniciativa esportiva l'organitza l'associació Els Troters amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sagunt

La 32ª edició de la Mitja Marató de Sagunt i la primera carrera 8 Km se celebraran diumenge que ve, 18 de gener, a les 10 hores, en la plaça Cronista Chabret de Sagunt. Aquesta iniciativa esportiva l'organitza l'associació Els Troters amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sagunt, segons van explicar ahir en roda de premsa membres de Els Troters al costat de l'alcalde de Sagunt, Sergio Muniesa; la delegada d'Esports, Tania Ortiz; i el regidor de l'Equip de Govern, Paco Villar. 

L'alcalde de Sagunt, Sergio Muniesa, ha volgut agrair la professionalitat que demostra Els Troters en l'organització d'aquesta prova. Muniesa ha recordat que “córrer és un esport que s'ha posat molt de moda, però en carreres com aquesta mitja marató l'important no és tant el temps que s'aconsegueix sinó aconseguir el repte pesonal que es marca cadascun. A més, enguany, en incorporar la carrera de vuit quilòmetres, es dóna l'oportunitat de participar a més persones, en definitiva s'àmplia el segment de població a la qual va dirigida. Des de l'Ajuntament de Sagunt estem encantats de col·laborar un any més amb Els Troters i fem una crida perquè els ciutadans participen en aquesta carrera. Normalment són més de 800 corredors els que acudeixen a aquesta cita esportiva. Esperem també que la carrera 8 Km tinga èxit i que s'incorporen molts més. A més, aquestes carreres tenen un component social i solidari amb el Centre Solidari d'Aliments. Finalment, la carrera és una molt bona oportunitat de conèixer el terme municipal pam a pam i en aqueixos 21 quilòmetres es poden veure molt d'a prop zones que no són tan conegudes”. 

La delegada d'Esports, Tania Ortiz, també ha volgut “agrair a Els Troters pel seu esforç a l'hora d'organitzar aquesta marató, que a més és un dels més antics de la Comunitat Valenciana. Els diferents clubs de la localitat fan que tinguem una gran varietat de carreres, de distàncies diferents que conviden a córrer amb la família, com és el cas d'aquesta de 8 quilòmetres que s'organitza al costat de la mitja marató. D'aquesta forma, es dóna l'opció a tota la ciutadania perquè puga interessar-se per aquest esport. Últimament, les carreres destinen en aquests esdeveniments recursos als mes necessitats. L'esport està sent molt solidari i aquesta és una causa més perquè la gent participe”. 

Cal recordar que ambdues carreres són solidàries amb el Centre Solidari d'Aliments, ja que es destinarà un euro de cada inscripció a aquesta entitat. El recorregut de la Mitja Marató serà tant urbà com a interurbà i aquest últim discorrerà des de l'eixida, situada en la plaça Cronista Chabret, per la zona del Nord del Palancia, en paral·lel per l'Avinguda del Mediterrani cap a la zona del camí Vell de Terol, el camí de Petrés, el camí d'Albalat i Petrés fins a arribar novament a la plaça Cronista Chabret de Sagunt. Per la seua banda, el recorregut de la carrera de 8 de quilòmetres serà únicament urbà, per Sagunt. L'eixida d'ambdues carreres serà al mateix temps. 

Les inscripcions poden fer-se per Internet en la pàgina web www.42ypico.es i de forma presencial en 42ypico (avinguda General Avilés, 49, València) i en Esports Peña “Atmosfera Sports”. 

Segons afirmen des de Els Troters, un total de 334 persones estan involucrades en l'organització de la prova que, segons expliquen, “és l'esdeveniment organitzat pel club que major utilització de recursos humans i materials precisa”. Concretament, dissabte que ve prestaran els seus serveis professionals com: metges, tècnics sanitaris, fisioterapeutes i ambulàncies. També hi haurà personal dedicat a l'animació, el control d'assistents, el cronometratge i el lliurament de dorsals, la logística en la zona de la meta, la megafonia, etc. A més, els encarregats de vetlar perquè el matí transcorre amb normalitat seran els efectius de la Guàrdia Civil, Policia Local, Protecció Civil, Vigilància Rural, etc. Com en anys anteriors, nombroses empreses, comerços i entitats del municipi i la comarca també són col·laboradors o patrocinadors de la mitja marató.