La Casa Penya amplia l'oferta de programació de tardor

A més dels capvespres i de les visites guiades, s'han preparat quatre jornades especials sobre cianotípia, contacontes, una performance plàstica i un debat sobre la gestió de la Gola de Quartell


L'Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró han ampliat l'oferta de programació de la Casa Penya per a la temporada de tardor. El centre mediambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara albergarà, a més dels nous capvespres dels divendres i de les visites guiades dels diumenges, quatre jornades especials durant tres diumenges i un dissabte.

 

La primera convocatòria especial serà el diumenge 18 d'octubre, amb la visita de Lurdes Ribera, companya de l'equip d’AE-Agró en el Tancat de la Pipa. Esta jornada consistirà en un taller de cianotípia, una tècnica artesanal d'impressió fotogràfica que quan els colors s'exposen a la llum del sol canvien a blau de Prússia. Com a resultat, s'aconseguixen unes espectaculars siluetes de fulles, plomes i altres elements naturals.

 

El segon diumenge especial de la tardor serà el 22 de novembre, amb la visita de La Ninya Cristall amb el seu contacontes infantil Cornalina i el conte de les flors. I el diumenge 13 de desembre, La Casa Penya serà l'escenari d'una performance plàstica a càrrec d'Alberto Biesok, professor de pintura de la Universitat Popular de Sagunt.

 

A part d’estos tres diumenges, també hi haurà una convocatòria especial en dissabte per a viure la marjal d'una forma diferent. La cita serà el 28 de novembre, quan parlaran de custòdia del territori, d'aigua, de governança participativa, d'ecosistemes i, en definitiva, de qui ha de decidir el futur de la marjal. Concretament pel que fa a la Gola de Quartell, perquè l'aigua i la gestió dels nivells hídrics en la marjal marcaran el futur d'esta zona humida.

 

Estes quatre jornades especials arrancaran a les 11 hores i per a participar és necessària inscripció prèvia, ja que les places són limitades per l'actual context del coronavirus. Per a apuntar-se, s'han de seguir els mateixos passos que per a les visites dels diumenges i els capvespres de la Casa Penya, enviar un correu electrònic a visitescasapenya@gmail.com i rebre la confirmació de la reserva de la plaça.

 

En el correu de confirmació de la reserva s'enviarà el protocol sanitari a complir i una sèrie de recomanacions i bones pràctiques. Per respecte a la resta de participants, es demana responsabilitat en el compliment del protocol. Entre altres mesures, cal portar mascareta, si pot ser reutilitzable per a reduir la petjada ecològica de l'activitat. A més, en cas de tindre plaça reservada i no poder assistir a l'activitat, des de l'organització demanen que s'avise per a poder oferir aqueixa plaça a altres persones.

 

Finalment, des d’AE-Agró recorden que també es poden concertar visites guiades a la Casa Penya per a grups reduïts cada dijous i divendres al matí, i els dimecres estan oberts per a centres educatius amb reserva que es pot formular enviant un correu a visitescasapenya@gmail.com.

 

Des de la Comissió d'Educació Ambiental d’AE-Agró esperen que resulten atractives i interessants les diferents opcions que oferixen esta tardor per a visitar, viure i descobrir La Casa Penya amb naturalesa, art, custòdia, capvespres i marjal.​