"La ciència en el teu institut", un cicle de xarrades entorn de la ciència

Les xarrades s'impartiran en els diferents instituts de la comarca del Camp de Morvedre els dies 14, 15 i 18 de maig


El festival Pint of sciencie es trasllada als instituts de la localitat saguntina sota el nom de La ciència en el teu institut. Un cicle en el qual s'impartiran diferents xarrades entorn de la ciència, els dies 14, 15 i 18 de maig, per científics de prestigi, amb la finalitat de “fomentar la ciència de manera activa i dinàmica en els instituts del municipi”, declara José Manuel Tarazona, regidor d'Educació i de Cultura.

Tarazona, comenta que, com a Capital Cultural Valenciana, es té el compromís de la difusió i divulgació científica, i que és per açò pel que la setmana del projecte Pint of sciencie, que se celebra a tot el món, “les regidories d'Educació i de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt amb l'associació Sapiencia, han organitzat unes xarrades dirigides als instituts” amb temes tan interessants com “la creació de l'univers, l'evolució de l'homo sapiens o uns altres com les ones gravitatòries”. Un projecte que està a Sagunt i en la resta de capitals valencianes. A més, també es tracta de “un projecte d'àmbit mundial”, per açò es fa i es vol que tinga “un important ressò”.



Este matí, ha tingut lloc la xarrada Viaje al corazón de la materia per Avelino Vicente Montesinos, Investigador Doctor Sènior de l'Institut de Física Corpuscular de la Universitat de València. Més tard, en l'IES Camp de Morvedre, José M. Blanca Postigo, tècnic superior de suport a la recerca en la Universitat Politècnica de València, ha impartit les xarrades El secreto de la vida i El tomate mecánico

El dimarts 15 de maig, l'IES María Moliner acollirà a les 9.50 hores una xarrada titulada ¿Cómo empezó el universo y cómo lo sabemos?, impartida per Alberto Fernández Soto, científic titular del Consell Superior de Recerques Científiques en l'Institut de Física de Cantàbria (CSIC-Universitat de Cantàbria). A les 11.30 hores serà l'IES Eduardo Merello qui tinga una cita amb la ciència, on els alumnes podran comptar amb l'assistència de Pablo Cerdá Durán, personal investigador contractat i amb docència autoritzada en la Universitat de València, que donarà una xarrada sota el nom de Menudo par de estrellas… de neutrones. Una xarrada simultània tindrà lloc en l'IES Clot del Moro, però esta sobre la Evolución y violencia del Homo Sapiens per Miguel Verdú del Camp, del Centre de Recerques sobre Desertificació. Per a tancar el dia, a les 12.20 hores, l'IES Camp de Morvedre rebrà  Alberto Fernández Soto perquè faça la mateixa xarrada que haurà fet en el María Moliner.

El divendres 18 de maig, Isabel Cordero Carrión, docent i investigadora de Matemàtica Aplicada en la Universitat de València, impartirà la xarrada titulada Descubriendo el universo con las ondas gravitatorias, en dos sessions matinals en l'IES Clot del Moro, la primera a les 9.00 hores i la segona a les 10.00 hores.

Per a finalitzar, cal recordar que hui a la vesprada començaran les xarrades científiques en el pub Timedrinks al Port de Sagunt, que giraran entorn de la Vida y evolución. La primera titulada Evolución: mitos y realidad i la segona trucada Planeta habitat: inici de la vida. La segona xarrada serà emesa en directe pel departament de Comunicació de l'Ajuntament de Sagunt.