L'Ajuntament de Sagunt, des de la Regidoria de Joventut, segueix apostant per la inclusió i per projectes que impliquen la consecució dels Drets Humans com una realitat des de la infància. Des d'aquesta perspectiva s'engega la tercera temporada de la webserie #Ytuqmiras?!?, i en aquesta ocasió, la temàtica treballada amb el col·lectiu de joves, entre 12 i 18 anys, és la LGTBfobia.
La webserie s'emmarca en un conjunt d'accions que s'han anat desenvolupant des de l'Àrea de Joventut per a proporcionar formació i informació a professionals, adolescents i famílies, com la I Jornada I de Sexualitats i identitats de gènere diverses en la infància i l'adolescència o els tallers realitzats en les aules de primer i segon de secundària sobre LGTBfobia, en els quals han participat un total de 26 grups dels IES Jorge Juan, Camp de Morvedre, Maria Moliner i Eduardo Merello.
Les inscripcions per a participar en la webserie es realitzaran en el Casal Jove de Port de Sagunt i en la Casa de la Joventut de Sagunt, fins al dijous 14 de juliol. El primer càsting tindrà lloc el dimarts 19 de juliol i els assajos i enregistrament el 20 i 21 de juliol, amb un horari de 10:00 a 13:00 hores el primer dia i de 10:00 a 14:00 els dos següents.
Segons ha explicat el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, “engeguem ara la tercera temporada de la webserie, que ha funcionat molt bé en les dues edicions anteriors i, amb aquesta tercera anem a centrar-nos a propiciar un oci alternatiu entre el nostre col·lectiu adolescent que reivindique i treballe per la igualtat i l'eradicació de les violències masclistes en qualsevulla de les seues formes”.
Els missatges que rep la societat amb tints homolesbotransfòbics s'aprecien en la vida diària freqüentment: sèries de TV de màxima audiència, pel·lícules, acudits que es difonen a través de les xarxes socials o mitjançant aplicacions mòbils. En tots aquests canals es registra un elevat volum de menyspreu cap a tota persona que no responga als estereotips de gènere legitimats culturalment i socialment, que troben un lloc comú en el riure i la mofa: discursos que repeteix una ampla part de l'alumnat i de la població heterosexual.
En aqueix sentit, utilitzar canals que els resulten atractius com són les noves tecnologies, per a difondre missatges i discursos que transgredixquen la heteronormativitat, suposa un esperançador motor de canvi i una forma d'acostar-nos a la realitat que viuen entre el grup d'iguals quan no responen als rígids estereotips de gènere.