El departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sagunt ha impulsat la recollida selectiva entre les falles del municipi, amb l'objectiu de sensibilitzar i conscienciar la ciutadana sobre el reciclatge d'envasos lleugers i de matèria orgànica per a estes festes.
Tal com es va fer en mesos anteriors, quan es va iniciar el pla experimental en el qual es va implantar de prova el contenidor marró en alguns barris per a la recollida selectiva de residus, esta vegada són les falles les que s'unixen a la iniciativa. “Com sabem, les falles són organismes i entitats socials que són molt representatives en el municipi, i en estos moments poden col·laborar en la recollida selectiva, que és quan es comença a muntar el casal, acudix molta gent, i hi ha tradició de menjar i de compartir molt de temps conjuntament”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Enric Ariño.
Fins al moment, la iniciativa únicament era aplicable al barri Els Vents, del Port de Sagunt, i el barri Nord del Palància, de Sagunt, així com a col·legis i grans superfícies, com els supermercats, en els quals es genera una gran quantitat de residus orgànics. En esta ocasió la idea s'estén a les falles que han volgut col·laborar, i serà ben aviat quan es faça extensiu a la resta de població.
Les falles que han volgut col·laborar amb la iniciativa comptaran amb unes breus instruccions en les quals s'explicarà quin és l'ús que se li ha de donar al contenidor i quins residus són exactament orgànics. Serà la SAG l'encarregada de posar un contenidor a la seua disposició i, posteriorment, passarà a arreplegar-lo. Les falles interessades que s'animen a col·laborar en la recollida selectiva encara estan a temps de comunicar-ho.
Enric Ariño ha agraït la col·laboració de la ciutadania, i en particular de les falles, “pel gran esforç que van a fer durant estes falles, en les quals, a més de passar-s’ho bé, van a contribuir a millorar el mediambient, ja que van a seleccionar en origen el que anomenem fem orgànic, sumant-se al que ja són els grans centres de creació de fem orgànica, com poden ser les escoles i els grans supermercats. D'esta manera anem conscienciant la ciutadania, perquè, a més del punt de vista mediambiental, també hi ha una normativa europea que va a obligar-nos a tots a fer cada dia en les nostres cases una recollida selectiva, per la qual cosa açò seria un pas més en eixe sentit”.