La delegada de Turisme fa un balanç positiu de les II Jornades d'Arqueo-gastronomia Romana

Diferents activitats com una conferència amb recreació històrica, degustació de productes i sopars amb maridatge que ens van acostar al món romà


Sagunt ha acollit este cap de setmana les II Jornades d'Arqueo-gastronomia Romana, organitzades per la delegació de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt amb la col·laboració de Baética – Flor de Garum, la Llar dels déus, la Taverna de la Serp, Saguntum Augusta, Gastroduc i Cyrus Dad. Diferents activitats, com una conferència amb recreació històrica, degustació de productes i sopars amb maridatge, ens van acostar durant el cap de setmana a un major coneixement del món romà a Sagunt.

La regidora de Turisme, Natalia Antonino, ha ressaltat "l'èxit de les jornades arqueo-gastronòmiques romanes” i ha declarat que “l'objectiu que es perseguix és oferir un producte turístic complet”. Així mateix, la delegada ha ressaltat que “la gastronomia no pot faltar” en el municipi i per açò, confirma des de ja que “hi haurà unes III Jornades d'Arqueo-gastronomia Romana”. Així mateix, ha agraït no solament al teixit empresarial la seua col·laboració, sinó també als ciutadans i especialment als restaurants participants com Gastroduc i Cyrus Dad.



El divendres 30 de novembre a les 19.00 hores, la delegada de Turisme, Natalia Antonino, va inaugurar les II Jornades d'Arqueo-Gastronomia en la Via del Pòrtic amb la conferència “Les històries i els fruits de la terra: recerca arqueològica, tecnologia d'aliments ajustament a la posada en valor i dinamització turística del Patrimoni Arqueològic de Sagunt”, a càrrec del director tècnic del projecte Baética – Flor de Garum, Manuel León Béjar. León és un reconegut expert en turisme cultural i gastronòmic especialitzat en agroalimentació. A continuació, l'Associació de Recreacions Històriques “Saguntum Augusta”, amb vestimenta d'època romana va amenitzar la degustació de productes romans oferits per la Taverna de la Serp i vins de la Llar dels Déus. L'entrada a l'esdeveniment va ser lliure i gratuïta, amb aforament limitat.

Així mateix, els dies 1 i 2 de desembre a les 11.30 hores, va tindre lloc en la Via del Pòrtic l'itinerari cultural interpretatiu guiat “Alimentació i vida quotidiana en l'àmbit públic i privat a Roma” que va consistir en una degustació d'aliments reconstruïts científicament maridats amb reconstruccions de vins d'època romana.

A més, com a colofó d'estes jornades, tot interessat en la gastronomia de l'antiga Roma va poder degustar sopars amb plats i menús de cuina romana en l'espai gastronòmic Gastroduc de Sagunt i el Restaurant Cyrus Dad del Port de Sagunt.



El Castell de Sagunt tindrà un nou pla director

23 de gener 2025

Darío Moreno ha mantingut una reunió amb la subdirectora de l'Instituto del Patrimonip Cultural de España per a coordinar futures actuacions en el patrimoni històric del municipi