La Domus Baebia inaugura el curs 2022/2023 amb una previsió de més de 6.000 alumnes

Un total de 116 centres d'alumnat de Primària, ESO i Batxillerat, a més d'adults, assistiran als tallers que s'impartixen

Este matí s'ha inaugurat el curs de didàctica clàssica en la Domus Baebia 2022/2023. La previsió per a este curs és de més de 6.000 alumnes, que procediran de 116 centres. La procedència majoritària de l'alumnat és de la província de València, encara que també hi ha d'Alacant i Castelló, a més de Múrcia. Com a novetat enguany també s'estrenaran dos centres d'Erasmus.

Així mateix, l'agenda està completa, amb 28 centres en llista d'espera que previsiblement se'ls podrà rebre al llarg de l'any. També, dels 178 dies lectius que té el curs, els tallers de la Domus ocuparan 112.

La presentació ha comptat amb la participació de l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; la directora general d'Innovació Educativa i Ordenació, Reis Gallego; el regidor d'Educació, José Manuel Tarazona; la vicepresidenta de Ludere et Discere, Charo Marco; i el director del Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius (CEFIRE) de Sagunt, Vicente Lorenzo.

El regidor d'Educació, José Manuel Tarazona, ha destacat este projecte que «suma diferents esforços i contribuïxen diferents associacions i institucions» de l'aula didàctica, que els ha portat a consolidar «un projecte educatiu i d'innovació per al coneixement i la cultura clàssica, pionera al nostre País Valencià i que tenim la sort de comptar amb altres representats d'aules didàctiques, que ja són 7 aules les que estan i jo pense que esta aula didàctica d'alguna manera suposa un model per a la resta».

Per la seua banda, l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha manifestat que este és el començament d'un curs que «porta darrere molta faena, i vull agrair a la Domus Baebia per tot el treball. Sobretot perquè és un treball que mira cap a fora, cap a la resta del País Valencià, des d'una perspectiva de la ciutat d'aprofitar al màxim, però sobretot, d'aprenentatge i d'anar més enllà». Així mateix, ha valorat la labor de crear un programa didàctic referent: «Crec que és molt important reconéixer el treball que porta la Conselleria, d'intentar acaronar per la part de CEFIRE i per la part de Conselleria un món que nosaltres considerem clau en tota eixa maquinària, que és per a nosaltres el món de la cultura clàssica. Sagunt ho viu, i ho viu en primer lloc perquè tenim un patrimoni monumental històric que ens permet conéixer més respecte al nostre passat».

Finalment, per a la directora general d'Innovació Educativa i Ordenació, Reis Gallego, esta aula té «una característica molt singular en l'entramat social que té darrere, que això ajuda molt a l'aula, i de fet sabem que la Domus Baebia tenia dues professores i funcionava molt bé, i enguany s'ha implementat que totes les aules tinguen com a mínim dues professores perquè si no és inviable posar en marxa tota aquesta maquinària. Per tant, vull agrair a les dues mestres el seu esforç al llarg dels anys, i a tota la gent de l'associació de Sagunt, perquè han fet possible que altres aules nasquen al llarg del nostre país».