Este dimarts, 20 de novembre, s'ha presentat en el Saló d'Actes de l'Ajuntament el programa d'activitats orientat a la lluita contra la violència de gènere, organitzat per la Falla A.C El Romano amb la col·laboració del Consistori. Un projecte que rep el nom de ‘Realitats i reptes socials en el segle XXI: infància, joventut i etapa adulta’.
L'esdeveniment ha comptat amb la presència de la regidora d'Igualtat, María Giménez; la regidora de Festes, Asun Moll; la Fallera Major de la falla El Romano, Elena Martín; i el delegat d'Igualtat de comissió fallera, Ángel Murillo.
La regidora d'Igualtat, María Giménez, ha mostrat la seua satisfacció davant un programa tan "fantàstic i de referència en el municipi" i ha ressaltat que és "fonamental que totes les comissions facen coeducació pel que fa a la lluita contra esta violència de gènere que per desgràcia no minva, al contrari, augmenta". A més, ha indicat que li sembla “molt positiu que les associacions culturals, com la falla El Romano, facen estes activitats que són necessàries".
Per altra banda, la regidora de Festes, Asun Moll, ha mostrat la seua satisfacció per estes activitats. “M'agrada que les falles facen este tipus d'actes culturals, tant d'este tema com d'un altre. Açò és el que l'Ajuntament vol fomentar, que les associacions falleres es dediquen a fer activitats per a la ciutadania ja siguen temes culturals, de patrimoni o temes tan sensibles com la violència de gènere".
El programa, que es desenvoluparà des del 6 de novembre fins al 18 de desembre, comptarà amb un equip de professionals especialitzades en violència sobre la dona, disciplines de psicologia i dret, que tractaran diferents aspectes relacionats amb la violència masclista impartint conferències que estaran incloses en tres cicles.
Així, el primer cicle se centrarà en la prevenció i joventut en la violència de gènere, facilitant així guies a mares i pares amb adolescents que puguen patir esta violència, tractaran la coeducació com a eina bàsica en la lluita contra la desigualtat entre hòmens i dones. A més, de la música com a mitjà per a fomentar la igualtat (o desigualtat).
El segon cicle abordarà els drets de les dones que patixen violència, els mites d'esta, així com els malestars que la violència pot generar en les dones. El cinema també serà objecte d'anàlisi de la desigualtat existent en la societat, a través d'un videoforum amb l'emissió d'una sèrie de pel·lícules després de les quals s'analitzaran diferents aspectes que incidixen en la realitat de les dones en la societat.
Finalment, el tercer cicle de conferències se centra en la infància, en els xiquets i xiquetes. En les conferències programades es tractaran aspectes com les greus conseqüències de la violència en els fills i filles. D'altra banda, s'aprofundirà en l'educació en igualtat, a través del joc, la música i el cinema.
Les activitats es realitzaran en el casal de la falla El Romano (plaça Cronista Chabret, 25).