Este matí l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València ha acollit la quarta edició de la Fira Aèria. En ella els alumnes han disposat un espai expositiu on han pogut compartir les seues idees i visions de futur a través de pòsters, estands, presentacions orals, vídeos i demostracions de vol. A l'acte ha assistit el regidor d'Educació, José Manuel Tarazona, en representació del departament d'Educació de l'Ajuntament de Sagunt donant suport als alumnes dels nostres instituts, afermant així el compromís per incentivar i fomentar el coneixement cientificotècnic entre els més joves.
Tecnologia, creativitat i societat han sigut els tres pilars sobre els quals s'ha assentat esta quarta edició de La Fira Aèria, un projecte educatiu l’objectiu del qual era que joves d'entre 12 i 18 anys aprengueren a construir drones amb una fi social i aprengueren a fer un ús tecnològic amb finalitats educatives i de desenvolupament social.
Els drones dels tres centres educatius de la localitat tenien diferents objectius. Així, l'IES Camp de Morvedre, amb l'ajuda d’Acció Ecologista-Agró, ha realitzat un drone per al control i seguiment de les aus autòctones de la Marjal dels Moros a Sagunt. L'IES Jaume I ha destinat el seu drone fumigador a l'ajuda dels agricultors en el control de plagues. Per la seua banda, l'IES Jorge Juan ha construït un drone de salvament marítim, proveït d'un desfibril·lador i un kit bàsic de primers auxilis que ajudarà als socorristes de les platges.
En este sentit, el regidor delegat d'Educació, José Manuel Tarazona ha declarat que “ha sigut un matí molt complet i enriquidor on els alumnes fins i tot han pogut volar els drones, demostrant que el treball realitzat ha sigut molt productiu”.
Per a establir l'objectiu social del seu drone, els alumnes que participen han mantingut entrevistes amb els diferents agents socials mediambientals que els han assessorat i ajudat, donant-los xarrades i guiant-los perquè els diferents drones estigueren proveïts de les característiques tècniques necessàries per a complir amb el seu objectiu social.
La fira ha estat composta per tres zones diferenciades. La primera ha comptat amb 45 estands, corresponents a cadascun dels centres, en els quals els alumnes han exhibit els seus drones i pòsters amb les aplicacions proposades. La segona ha consistit en tres sales simultànies en les quals cada centre ha exposat públicament els avantatges socials del seu projecte, mentre que la tercera i última han sigut les pistes on s'han realitzat totes i cadascuna de les demostracions de vol.