Les jornades sobre innovació i casos d'èxit d'empreses del Camp de Morvedre van servir per a destacar la importància de la incorporació de la innovació en el funcionament i en la política de desenvolupament de les empreses en general. I en particular, es van donar a conéixer els casos d'èxit de diverses empreses comarcals que van exposar la seua evolució i la forma d'adaptar-se a les exigències dels mercats.
Aquesta jornada, que va tenir lloc ahir va explicar com a ponent amb Andrés García Reche, director de l'Agència Valenciana de la Innovació, i s'emmarca en les jornades de Reindustrialització que es realitzen de forma paral·lela al desenvolupament del fòrum ERICAM (Estratègia de Reindustralització del Camp de Morvedre). En aquest acte, va participar la regidora delegada de Presidència, Teresa García; i van assistir l'alcalde, Quico Fernández; el regidor delegat de Patrimoni Històric i Urbanisme, Pablo Abelleira, i el regidor delegat de Patrimoni i Contractació, Pepe Gil.
La jornada, que va començar a les 19 hores en la Casa de Cultura Capellà Pallarés, es va dividir en dues parts. En la primera, es van presentar les línies de treball que estan desenvolupant-se en la citada agència, i en la segona, es van explicar les experiències que han obtingut diverses empreses pel que fa a la innovació dins de la seua política empresarial.
Les empreses seleccionades van ser del sector Agroalimentari, Tarongino; del sector Calçat, Caretes VLC; sector Industrial, ArcelorMittal; i sector Noves Tecnologies, Encamina. Aquestes empreses van parlar de les seues experiències, creixement empresarial i la forma com han crescut en el mercat pel que fa al seu sector.La regidora delegada de Presidència, Teresa García ha declarat que: “en les jornades d'innovació i casos d'èxits empresarials, va assistir el director de l'Agència Valenciana, Andrés García Reche, que ens va traçar les línies del que pretén ser la nova agència valenciana. És una proposta molt interessant per part del govern valencià per a potenciar la innovació. Es van presentar quatre empreses com són Arcelor, que va explicar com aconsegueix el seu avantatge competitiu a través de la innovació, quant als materials que utilitzen en el sector de l'automòbil. Caretes com un producte tradicional que treballen en la innovació i disseny. Tarongino que està relacionat amb una agricultura ecològica, en la qual es permeta viure del mateix cultiu i crear un producte nou com és el vi de taronja. Encamina, dedicada als serveis tecnològics, com és la promoció de la digitalització i el desenvolupament de la indústria”.
Al final va concloure: “amb tot açò hem vist exemples de diferents sectors que val la pena potenciar, per a tenir un desenvolupament amb un principi més competitiu. Les administracions han d'ajudar i donar suport a la creació d'aquestes empreses tant en l'àmbit local, provincial i autonòmic, i deixar a un costat tanta burocràcia i simplificar les coses per a la millora de les empreses”.
La jornada va ser organitzada per l'Ajuntament de Sagunt, la Generalitat Valenciana i el IVACE, amb la col·laboració de la Fundació Bancaixa Sagunt. La finalitat és conéixer el teixit productiu de la nostra comarca, i poder donar una resposta ràpida d'adaptació a les demandes dels consumidors, ja que el que es pretén és atraure i desenvolupar empreses en el nostre municipi i voltants.