La MICE va projectar ahir la pel·lícula iraniana “La història de la bicicleta del món pare i jo”

A la projecció va assistir el regidor delegat d'Ensenyament, José Manuel Tarazona, el director de la MICE, Josep Albiol, el regidor de l'Equip de Govern, Pablo Abelleira, a més d'importants directors i guionistes internacionals
 
 
La Mostra Internacional de Cinema Educatiu va projectar ahir en el Centre Cultural Mario Monreal, la pel·lícula iraniana “La història de la bicicleta del món pare i jo” (V.O.S en valencià). El film ha guanyat importants premis internacionals. A la passada del llargmetratge va assistir el regidor delegat d'Educació, José Manuel Tarazona, el regidor de l'Equip de Govern, Pablo Abelleira, el director de la MICE, Josep Albiol. A més també estava prevista l'assistència d'importants directors i guionistes internacionals de l'àmbit audiovisual com Mitsuo Tahira, director Kineko Children’s Film Festival de Tòquio; i altres directors d'animació o coordinadors de festivals japonesos com Miho Kazama o Yasushi Asai. També va estar el nord-americà Joel Soisson, el germà Michael Harbauer o la guionista tailandesa Chariyawan Tavoranon. Des d'Indonèsia, va venir a Sagunt la professora de cinema Penny Sylvania Putri. A més, a la projecció també estaran van assistir altres autoritats del món del cinema com el cubà Arian Ramiro Fernandez-Larrea; el belga i secretari del European Children’s Film Association, Felix Vanginderhuysen.

La MICE és un projecte educatiu que les delegacions d'Educació i Cultura de l'Ajuntament de Sagunt han impulsat perquè els ciutadans participen activament en la manera d'entendre la realitat audiovisual.

Les activitats conclouran aquesta vesprada, a partir de les 19.00 hores, en la Casa Municipal de Cultura de Port de Sagunt amb la projecció del documental “Halmoni” de Kim Jae Woo, i el documental “La retirada” que tracta sobre l'exili durant la guerra civil a França. El documental ha sigut realitzat per l'institut Liceu de Millau. A més, també es realitzarà una projecció dels millors curtmetratges nacionals i internacionals de ficció dins de la MICE Competitiva, i tots els assistents formaran part del jurat que decidirà quin d'ells obté el premi de “Secció Ficció”, que es lliurarà diumenge que ve, 28 de febrer, en el Palau de la Música de València.