'La Guerra Civil a Sagunt', nova sèrie documental coproduïda per l'Ajuntament de Sagunt
La presentació i la projecció del primer capítol serà el 28 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal
Una nova aplicació mòbil de realitat augmentada que oferix els principals punts d'interés i rutes turístiques mitjançant la geolocalització
El departament de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt ha presentat hui en la Fira Internacional de Turisme (FITUR) una aplicació mòbil de realitat augmentada realitzada per l'empresa AR VISION. Es tracta d'un projecte pilot desenvolupat al costat d'INVATTUR que presenta una solució integral per a la digitalització de les destinacions turístiques a través de la tecnologia de realitat augmentada. La ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, ha visitat l'estand de Sagunt en el qual es mostrava este projecte que combina turisme amb tecnologia i s'ha mostrat molt interessada.
L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, s'ha mostrat satisfet amb la primera jornada de FITUR: «Hem pogut comprovar com la nostra ciutat desperta molt interés i hem continuat apostant per eixa innovació que volem que siga marca de la ciutat i, per descomptat, del nostre turisme». Darío Moreno ha explicat que han parlat de realitat virtual vinculada a la Via del Pòrtic, així com d'innovació gastronòmica: «És un projecte pilot que volem ampliar a la resta del nostre patrimoni com una altra manera d'incrementar l'experiència dels i les visitants. També hem comptat amb la Corona Saguntina de la mà de Tomás i de Chocomel, un producte que beu de tota la tradició gastronòmica no sols de la nostra ciutat, sinó del seu passat industrial. Són propostes trencadores que ens permeten diferenciar-nos i que, a més, han tingut una gran acceptació».
La regidora de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt, Natalia Antonino, ha declarat: «Hui eixim orgullosos perquè ressona el nom de la nostra ciutat per tot el pavelló de la fira, orgullosos perquè el nostre projecte en l'espai municipal de la Via del Pòrtic ha eixit monumentalment prestigiós i sobretot perquè el nostre sector hostaler i artesanal ha triomfat amb el seu producte típic de la ciutat». La regidora ha conclòs explicant que demà tornaran amb la mateixa il·lusió i amb moltes més ganes de posar el nom de la ciutat com a referent turístic prioritari.
Des de Sagunt Turisme s'han geolocalitzat 33 punts d'interés amb monuments, museus, platges, marjals i s'han creat 4 rutes turístiques. L'aplicació oferix gran quantitat de contingut cultural de qualitat, com a audioguies, vídeos, fotografies, enllaços a altres webs... i està disponible en 5 idiomes.
La funció estrela de l'app és que permet visualitzar en 3D els principals monuments de la ciutat, en este cas el projecte pilot ha inclòs la reconstrucció en 3D de la Via del Pòrtic.
Esta aplicació permet una autogestió senzilla així com obtindre estadístiques dels llocs més visitats o el contingut visualitzat. A més, presenta alertes en temps real que informen el turista de qualsevol incidència o novetat i permet també que els turistes reporten incidències a l'àrea de Turisme, per la qual cosa és bidireccional.
Este projecte va en la línia del model de gestió turística intel·ligent en destinacions que impulsa la Comunitat Valenciana a través d'INVATTUR i en la qual la delegació de Turisme treballa en els últims anys.
En l'àmbit gastronòmic, Tomás Martínez de la pastisseria Chocomel ha oferit la degustació del seu producte estrella al públic assistent, en l'àrea de degustacions gastro turístiques. Es tracta de la Corona Saguntina, un dolç nou que encapsula la rica història de Sagunt en cada mos.
Sagunt, per la seua posició estratègica entre les serres Calderona i Espadà, al costat del riu Palància i la mar, és un enclavament històric des de l'antiguitat.
Esta posició estratègica va afavorir el seu desenvolupament industrial, a través de la via minera de Ojos Negros (Terol) a Sagunt (València) que articula esta recepta elaborada amb productes de proximitat.
L'harmoniosa combinació d'ingredients és un homenatge a la terra que la va veure nàixer. La farina, dels camps de blat de Terol, s'entrellaça amb l'oli d'oliva i les ametles de les serres Calderona i Espadà. Però la vertadera joia d'esta menja és la taronja i aigua de flor del taronger, extretes dels tarongers saguntins al final de la ruta, afegint un toc cítric i fragant que eleva l'experiència a noves altures.
Més que un dolç, esta creació culinària convida a descobrir i celebrar la rica herència de Sagunt, un emblema de la fusió entre la història i la gastronomia local.
L'Ajuntament de Sagunt participa un any més en la principal fira internacional de turisme del nostre país i durant estos dies promocionarà turísticament la ciutat en la 44 edició de la Fira Internacional de Turisme (FITUR), que se celebra des d'ahir fins al 28 de gener a Madrid. La delegació de Turisme té un estand en l'espai de València Turisme, on presenta els seus últims treballs, a més de tota l'oferta habitual de turisme de sol i platja, turisme cultural, industrial i mig ambiental.
La presentació i la projecció del primer capítol serà el 28 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal
L'activitat, emmarcada en la programació de la Regidoria d'Igualtat pel 25N, inclou una performance de dansa, teatre i xarrada per a conscienciar sobre la violència de gènere
Esta trobada literària es durà a terme el dimarts 26 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal