La Regidoria d'Educació i el CEFIRE Sagunt celebren la jornada 'Incloure per afavorir l'escolaritat'

Esta jornada s'ha desenvolupat en el Centre Cívic Antic Sanatori del Port de Sagunt amb ponències i experiències

Amb motiu del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Sagunt i el CEFIRE Sagunt han celebrat una jornada per a reflexionar, posar en comú problemàtiques i resoldre els problemes amb caràcter constructiu, a més de fomentar la inclusió educativa i evitar l'abandó escolar. Este esdeveniment s'ha desenvolupat en la Sala d'actes del Centre Cívic Antic Sanatori del Port de Sagunt.

El regidor d'Educació, Raúl Palmero, ha destacat que és el moment «d'avançar i de construir una millor societat» a través dels següents pilars: «Tolerància, igualtat, coeducació, respecte, integritat, humanitat i pau». L'edil també ha manifestat l'aposta del seu departament per «la salut mental, la diversitat funcional en tots els seus vessants, la diversitat sexual i la inclusió».

Finalment, Raúl Palmero ha conclòs el seu discurs amb estes paraules: «Els municipis que formem part de la Xarxa de Ciutats Educadores ens comprometem a promoure els principis recollits en la carta de ciutats educadores; a col·laborar i dur a terme accions concretes entre les ciutats; i a participar i cooperar activament en projectes d'intercanvis d'experiències amb grups i institucions amb interessos comuns».

Per la seua banda, la directora de CEFIRE Sagunt, Montse Brisach, ha ressaltat la importància de la inclusió social: «Realment, hem d'atendre a tota la diversitat. Estes jornades són un punt de trobada de tota la comunitat educativa. També, d'altres sectors. És molt important treballar en equip, cooperativament. Hem d'estar tots a l'una».

Durant el matí s'han dut a terme diverses ponències: 'Acompanyar les diversitats de l'escola' a càrrec de l'assessora de la UEO d'Igualtat i Diversitat de València, Rosa Sanchis Caudet, o 'Altes capacitats intel·lectuals', a càrrec del director de la UEO de Xàtiva d'Altes Capacitats, Salvador Borrás Sanchis.

A més, n'hi ha hagut diferents experiències sobre l'aula d'excel·lència i la inclusió. Així mateix, s'ha dut a terme una videoconferència anomenada 'Canvi de mirada. Inclusió i noves metodologies mitjançant actuacions d'èxit innovadores'.