L'associació local TDAH Morvedre ha organitzat dos tallers sobre gestió de la por i conflictes en l'àmbit escolar amb el finançament de la regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament de Sagunt. Estos tallers, oberts a tota la ciutadania, es duran a terme els dies 28 i 29 de novembre al Centre Cívic Els Vents del Port de Sagunt. El TDAH és el trastorn per dèficit d'atenció amb hiperactivitat. Les persones interessades encara poden sol·licitar la seua plaça fins al 25 de novembre enviant un correu a secretariatdahmorvedre@gmail.com.
El dijous 28 de novembre es desenvoluparà el taller “Técnicas para la gestión del miedo”, de 18 a 20 hores. Esta activitat estarà impartida per la directora del Centre Sanitari OMA, psicologia i logopèdia, Ana Cerezuela. El taller està dirigit a persones adultes, adolescents i jóvens en general. La presidenta de l'associació TDAH Morvedre, María Ángeles Cortés, explica que “la por és una emoció que ha de viure amb nosaltres, que és necessari, però quan no som capaços de gestionar-la al final ens pot acabar obstaculitzant o impedint el nostre propi desenvolupament”.
D'altra banda, el divendres 29 serà el torn del taller “Gestión de conflictos en el ámbito escolar”, dirigit a professionals de l'entorn escolar, inclosos menjadors socials, AMPAS, pares, mares, avis i àvies i públic en general. El taller també estarà impartit per Ana Cerezuela i serà de 18 a 20 hores. Referent a este taller, María Ángeles Cortés assenyala que està estrictament relacionat amb el taller de la por, ja que “tots tenim eixa emoció de la por dins de nosaltres, i al final ens crearà conflictes en les relacions que tenim amb els altres”. Afig, a més, que este taller s'emetrà també a través del canal de YouTube de l'associació TDAH Morvedre.
En l'acte de presentació d'estos tallers han estat presents l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; la regidora de Serveis Socials, Nuria Carbó; i la presidenta de l'associació TDAH Morvedre, María Ángeles Cortés.
Darío Moreno ha posat en valor la labor de l'associació: “Associacions com TDAH Morvedre demostren que volen anar més enllà, que volen prestar serveis a famílies que d'una altra forma es veuen desemparades. És una associació que crea xarxa, que exposa diferents realitats que d'una altra forma quedarien invisibilitzades i que reclama que la societat pare atenció a estes realitats”.
Així mateix, Moreno ressalta que estos dos tallers pretenen, des del TDAH, abordar “temes que són transversals. Realment tots i totes podem sentir-nos relacionats amb eixa mena de situacions”. També apunta que servixen perquè la ciutadania veja com convertir-se en un “agent de canvi positiu”.
Per la seua banda, Nuria Carbó ha assenyalat que és “la tercera edició dels tallers de l'associació TDAH Morvedre” i ha remarcat la “implicació” de l'associació. “Considerem que és una ferramenta fonamental de suport per a l'entorn familiar i l'entorn en general de totes les famílies involucrades”, ha conclòs.