La sentència sobre el Malecón de Menera ha esdevingut en ferm tres la no admissió per part del Tribunal Suprem del recurs de cassació

Prosagunsa va sol·licitar inicialment una expropiació a l'Ajuntament de 100 milions d'euros, pretensió que ha quedat definitivament fora de lloc
​La sentència sobre el Malecón de Menera ha esdevingut en ferm després de la inadmissió per part del Tribunal Suprem del recurs de cassació que va presentar l'empresa Promotora Saguntina S.A i COFIVACASA S.A. Contra la sentencia núm. 348/18, de data 5 de juny de 2018, dictada per la Secció Primera de la Sala contenciosa administrativa de l'Audiència Nacional per la qual es declara la nul·litat de l'Ordre ministerial de 30 de juliol de 2014, que excloïa del domini públic marítim terrestre la finca registral 37.075 propietat de la recurrent. La provisió de la qual s'adona acorda la inadmissió a tràmit del recurs de cassació al no efectuar-se fonamentació suficient i singularitzada del cas.

L'Ordre ministerial que es va adoptar el 30 de juliol de 2014, es va aprovar una modificació de la partió a l'efecte d'excloure del domini marítim-terrestre la finca registral 37.075, que s'intenta atribuir al terreny conegut com Malecón de Menera. Això va donar motiu posteriorment al fet que l'empresa Prosagunsa, propietària dels terrenys, sol·licitara a l'Ajuntament de Sagunt la seua expropiació per un import de 100 milions d'euros. Per tant, ha quedat sense efecte la modificació de la partió i els terrenys segueixen inclosos en el domini públic marítim terrestre. La sentència núm. 348/18, de 5 de juny de 2018, de la Secció Primera de la Sala contenciosa administrativa de l'Audiència Nacional, declara la nul·litat d'aquesta ordre ministerial de 2014, que excloïa de domini públic marítim-terrestre el Malecón de Menera.

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, en representació de l'Ajuntament de Sagunt i de l'equip de govern (Compromís, EUPV, ADN Morvedre i PSPV-PSOE) ha realitzat una valoració positiva arran de la sentència com “magnífica notícia" i recorda que de no haver sigut així, la suma que demanava l'empresa hi hauria “desequilibrat” a l’Ajuntament de Sagunt. Quico Fernández ha destacat que “gràcies al bon treball dels funcionaris i, evidentment de la iniciativa política que en el seu moment tingué Compromís mitjançant una moció perquè l'Ajuntament defensara els seus interessos, hem pogut parar esta greu amenaça”. L'alcalde ha destacat també la “rellevant” col·laboració ciutadana, sobretot la de Amigos de Aprendices i altres persones que han facilitat documentació i han donat consells per a demostrar que l'Ajuntament té raó. Quico Fernández ha qualificat este fet com “un dels grans èxits d'esta legislatura per part d'esta corporació ja que definitivament ens allunya del fantasma d'eixa expropiació”.  

Quant a les costes, s'ha imposat al recurrent Promotora Saguntina S.A., amb un límit màxim de tots els conceptes de 750 euros a favor d'una de les dues parts recorregudes (Advocacia de l'Estat i Ajuntament de Sagunt) i de 500 euros a favor de la part recorreguda i personada COFIVACASA, i d'altra banda, a la recurrent COFIVACASA S.A. amb límit màxim per tots els conceptes de 1.000 euros a favor de cadascuna de les dues parts recorregudes i personades que es van oposar a l'admissió dels recursos. La Secretaria General de l'Ajuntament de Sagunt donarà compte d'aquesta provisió en el pròxim Ple Ordinari.