El ring econòmic organitzat per Invest in Cities i el Think tank Líders Econòmics 2030 ha tingut lloc este matí, de manera telemàtica, per a debatre sobre l'actual situació econòmica i les oportunitats d'inversió a Sagunt.
En la trobada digital han participat l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; l'analista, inversor i president del Grup PGS, Pablo Gimeno; la presidenta de l'Associació d'Empresaris del Camp de Morvedre (ASECAM), Cristina Plumed; la coordinadora de Parc Sagunt, Teresa Ventura, i ha estat moderat per la directora de Invest in Cities, Laura Nistal.
Durant la trobada s'ha destacat la situació actual d'incertesa i el colp econòmic a causa de la crisi sanitària. Darío Moreno ha insistit en un missatge positiu sobre «totes les coses que podem fer perquè estos mesos no siguen temps perdut, sinó que continuem avançant, mantenint la nostra situació empresarial, fins i tot posar els fonaments per a millorar».
Sens dubte, l'aspecte més destacable durant la trobada ha sigut la localització de Sagunt i el nus d'infraestructures, entre les quals destaca el port marítim, el corredor ferroviari Mediterrani i el punt de connexió amb el corredor Cantàbric que permet la bona connexió amb Saragossa, el País Basc i amb tota la cornisa cantàbrica. A més, unes infraestructures viàries potents i la proximitat a l'aeroport de Manises, que convertixen en «un hub molt interessant per a tot el Mediterrani, un lloc molt atractiu per a les inversions», ha assegurat el primer edil.
D'altra banda, s'ha tractat la claredat en la comunicació amb les administracions i les explicacions en els procediments a seguir com una cosa bàsica apresa durant esta crisi sanitària, així com les condicions d'inversió i els beneficis de les empreses «per a ser capaces de generar seguretat i ser un lloc adequat per a la inversió. Sagunt és un entorn segur per a les inversions nacionals i internacionals», ha assenyalat Moreno.
![](/media/xk4jtj1w/34ring-economico-6.jpg)
Per a això, s'ha establit contacte directe amb les PIMES amb programes d'ajudes i formatius, que estan en línia amb les ofertes, tant amb iniciatives de l'Ajuntament de Sagunt com de la Generalitat Valenciana o del govern central. «És com un poliedre, amb moltes facetes i cal treballar en totes elles, perquè només amb un punt de vista global podem explicar què és Sagunt, un entorn segur i privilegiat per a les inversions tant nacionals com internacionals», ha afirmat l'alcalde. Quant a la formació, es tracta d'un valor afegit al producte de qualitat, amb la creació d'una comissió que pose èmfasi en els recursos humans.
A més, s'ha tractat un cas d'èxit com és el de Parc Sagunt, un projecte pel qual es va decidir apostar en 2015 per a tirar-lo avant i que ha rebut «una allau d'interessos per vindre i ocupar eixe sòl industrial en un lloc privilegiat» i ja s'està treballant en Parc Sagunt II que disposarà de més de 6 milions de sòl industrial.
Quant al futur de Sagunt com a ciutat industrial, tecnològica i innovadora Moreno ha assegurat veure «el got mig ple i crec que hi ha grandíssimes oportunitats. Ara el que cal fer no és estar sol pendents de grans anuncis i números, sinó realment de concretar i portar tot eixe volum de finançament a projectes que ens asseguren un futur sostenible com a societat». Així mateix, l'alcalde ha considerat que Sagunt es troba en un lloc privilegiat, que compta amb un gran potencial i un paper essencial en termes d'indústria, però que, per al seu desenvolupament, és fonamental comptar amb inversions que facen de Sagunt una ciutat competitiva. En este sentit, ha assegurat que es treballarà per a aprofitar qualsevol oportunitat sempre col·laborant conjuntament amb els diferents agents socials.