La Tenda de Tot el Món ha presentat el Cacau Morvedre, el segon producte de Comerç Just vinculat amb la comarca, i que, a partir d'ara, acompanyarà al Café Morvedre com a vehicle per fer del Camp de Morvedre una comarca compromesa amb la solidaritat i la justícia. L'esdeveniment, que es va celebrar en el Casal Jove del Port de Sagunt, va comptar amb més de 150 assistents i va fer valdre el treball de persones i entitats comarcals que han participat en la construcció del projecte.
L'acte va ser conduït per Carles Xavier López Benedí de la-tenda. Va començar amb la projecció del video realitzat per Vicente Pereiró, de l'estudi creatiu FreePaella, on es fa un recorregut pel procés participatiu de 12 mesos que ha suposat el desenvolupament del projecte d'Educació per al Desenvolupament “Cacau Morvedre, Morvedre més Just”, i compta amb els testimoniatges de Jaime Gómez i Francisca Hilario de la cooperativa productora de cacau Conacado de República Dominicana en la seua visita durant el passat mes d'octubre.
Pilar Carceller de la-tenda va fer valdre el treball d'estos 20 anys de l'associació per la promoció del Comerç Just i l'Educació per al Desenvolupament que ha sigut possible amb la implicació d'un excel·lent equip de voluntariat, la iniciativa del Cacau Morvedre com a pionera en l'estat espanyol, i el procés que s'està seguint perquè Sagunt reba la distinció de Ciutat pel Comerç Just.
Antonio Baile d'Alternativa3 va viatjar des de Terrassa per participar en l'acte, ja que és la seua organització la que importa el cacau i lo processa i empaqueta. Donat el seu interés en el projecte, estan valorant la possibilitat de difondre’l perquè noves organitzacions se sumen a la construcció d'altres cacaus identificats amb una ciutat o comarca.
Durant l'esdeveniment, Sara Hernández, presidenta de la-tenda, va agrair el treball desenvolupat pel Consell de Cacau Morvedre, on han participat els regidors Guillermo Sampedro i José Manuel Tarazona, i la regidora María Giménez de l'Ajuntament de Sagunt; l'alcalde de l'Ajuntament de Benifairó i president de la Mancomunitat dels Valls, Antonio San Francisco; Violeta Lerma, de l'AMPA Camp de Morvedre; M. Josepa Soriano, de l’Escola Valenciana; Rosa Dasí, tècnica de la Universitat Popular; David Joan Marí, de l'Oficina de Cooperació de la UJI; les professores Lola Carril i Patricia Martínez, de l'IES Eduardo Merello i el CEIP Cervantes respectivament; Susana López Pavón, del Col·lectiu 8 de Març i professora en l'IES Jorge Juan; Sergi Juesas, de Camí de Nora; i Pere Valenciano, d’El Periódico de Aquí, qui va prendre la paraula en representació del Consell per explicar l'experiència i agrair el treball. Tots i totes van rebre l'obsequi de Cacau i Café Morvedre.
Un dels moments més emotius va ser el lliurament del premi als 3 finalistes del Concurs de Dibuix Escolar; Óscar Huguet, del CEIP Les Palmeres de Canet d'en Berenguer; i Pablo Vicente, del CEIP Maestro Tarazona del Port de Sagunt. També a la xiqueta guanyadora Noa Moliner Pascual, del CEIP María Yocasta del Port de Sagunt. El seu dibuix d’un món amb el cor de cacau i amb multitud de persones envoltant-lo és la imatge que va impresa en els paquets del Cacau Morvedre. També es va lliurar el lot regal a Consuelo Mérida, que va participar en la votació popular des de l’EPA.
No podia faltar en l'acte l'agraïment que va realitzar Rebeca Torada, de la-tenda, al treball fet pel professorat per l'elaboració d'Unitats Didàctiques per abordar els valors que defensa el Comerç Just en les aules. Les professores M. José Peruga, del CEIP María Yocasta; Ana Pérez i Patricia Martínez, del CEIP Cervantes; i Mariví Gandia, de l'IES María Moliner; i els professors José Vicente Hernández, de l'IES Eduardo Merello; Miguel Ángel Sanlley, del CEIP María Inmaculada, també van rebre el seu obsequi de Cacau i Café Morvedre.
El comiat institucional va ser a càrrec de Federico Buyolo, director general de Cooperació i Solidaritat de la Generalitat Valenciana, que va fer valdre el Comerç Just com a ferramenta de cooperació i el seu impacte en el desenvolupament de les comunitats desfavorides en els països del sud, i del regidor de Cooperació de l'Ajuntament de Sagunt, Guillermo Sampedro, que va reafirmar el compromís des de l'ajuntament per donar supor i treballar junts en la construcció d'una nova ciutat.
Per acabar, Sergi Juesas, de Camí de Nora, va alçar al públic dels seus seients per cantar la cançó del “Cacau Morvedre”, i, finalment, els assistents van poder provar per primera vegada el Cacau Morvedre i altres productes de Comerç Just.
Per la seua banda, des de La Tenda de Tot el Món volen agrair a totes les autoritats, entitats i persones la seua assistència a este moment tan important per a l'associació, i animen la ciutadania a entrar en el Comerç Just consumint Café i Cacau Morvedre.