La Universitat de València i l'Ajuntament de Sagunt han inaugurat la VII edició de la Universitat de Tardor en el Centre Mario Monreal

Està organitzada per la Universitat de València i l'Ajuntament de Sagunt amb la col·laboració de la Diputació de València i Caixa Popular

La Universitat de València i la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt han inaugurat la VII edició de la Universitat de Tardor de Sagunt, amb un programa que es desenvolupa en el Centre Cultural Mario Monreal durant els dies 16 i 17 de novembre, entre les 10 i les 18.30 hores. Esta iniciativa compta amb la col·laboració de la Diputació de València i de Caixa Popular.

En l'acte d'obertura de la Universitat de Tardor han participat l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; la regidora de Cultura, Ana María Quesada; la representant de Caixa Popular, Rosa Marín; i els professors de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València, María Dolores Pitarch Garrido i Miquel Requena Jiménez.

Darío Moreno ha manifestat: «Hui començarem esta universitat estacional que pretén posar damunt de la taula determinats àmbits en els quals tal vegada no estem aprofitant tot el nostre potencial com són les noves tecnologies». L'alcalde de Sagunt també ha parafrasejat el seu predecessor, Quico Fernández: «El Patrimoni de la Humanitat ha de ser la nostra Ítaca, entenent que Sagunt és Ulisses i emprén la seua Ilíada superant obstacles sense perdre de vista quin és el seu últim objectiu».

Per la seua banda, la regidora de Cultura ha agraït a la Universitat de València l'organització d'estes jornades i ha explicat que durant molts anys ha assistit com una oient més «desitjant sempre aprendre». Ana María Quesada també ha insistit que no desistixen d'eixe «anhel» que Sagunt aconseguisca el segell de Patrimoni de la Humanitat: «Durant esta legislatura continuarem impulsant este projecte perquè és el nostre compromís des del departament de Cultura».

'Noves maneres d'aproximar-se al patrimoni: Tecnologia, Patrimoni i Difusió' és el títol d'esta VII edició que té per objectiu crear un espai de reflexió i d'iniciativa entorn del fet patrimonial que envolta i definix la societat saguntina, així com definir possibles línies de treball i projecció futura.

La Universitat de Tardor consistix en unes jornades gratuïtes i d'accés obert que pretenen reflexionar sobre l'ús de les noves tecnologies en els processos de conservació, posada en valor i difusió del patrimoni.

En les últimes dècades els avanços tecnològics han posat a la disposició dels creadors culturals i institucions una enorme varietat de recursos que permeten acostar-se al patrimoni d'una forma completament diferent. La digitalització i impressió en 3D, el videomaping, els pòdcasts, la realitat virtual immersiva, la realitat augmentada, la intel·ligència artificial, les xarxes socials i els videojocs són algunes de les temàtiques que s'abordaran en la present edició de la Universitat de Tardor de Sagunt.

Enguany la Universitat de Tardor comptarà amb deu ponències i una experiència immersiva. La inscripció per a participar en el programa és gratuïta i pot fer-se a través del següent enllaç: https://go.uv.es/RfLMH6x.