La Universitat per a Majors de l'UJI presenta un projecte d’audioguia per a conéixer la ciutat

El divendres 13 de desembre, a les 19.00 h, donaran a conéixer el projecte en el Centre Cívic Antic Sanatori de AHM


La Universitat per a Majors, de la Universitat Jaume I (UJI), en coordinació amb la Universitat Popular de Sagunt, presentaran este divendres 13 de desembre el projecte QR Xiuxiueig. Es tracta d'una audioguia que permet exposar, gràcies a un codi de resposta ràpida (codi QR) situat en edificis i instal·lacions públiques, aspectes culturals, històrics i patrimonials de la ciutat de Sagunt. Esta iniciativa és fruit del treball col·laboratiu durant el 2016 i 2017 entre la Universitat per a Majors de l'UJI i la seua seu del Camp de Morvedre. L'acte de presentació es desenvoluparà en el Centre Cívic Antic Sanatori d’AHM i començarà a les 19 hores. En l'acte intervindran, Adelvi Martínez Lozano, representant de l'alumnat del curs de la Universitat per a Majors de l'UJI i Maria Josep Soriano, regidora de la Universitat Popular.



QR Xiuxiueig, és un projecte d’audioguia que identifica aspectes culturals, històrics i patrimonials a l'entorn del Sagunt, com són el Castell, el Teatre Romà, l'Ermita de la Sang, la Jueria, l'Església del Salvador, el Barri Padre Jaime, l'Església Begonya, la Albereda i el Forn Alt. En este pla de treball es troben els estudiants de la seu de Camp de Morvedre; l'equip de Dani Belinchón, coordinador del projecte fotogràfic Imaginària de l'UJI, s’ha encarregat de l'àudio; i Ricardo Mónaco i Carlos Peris, de la inserció del codi QR en la pàgina web. Tot això, amb la coordinació de la Universitat Popular.

Este projecte ha nascut gràcies al programa de formació permanent de la Universitat per a Majors de l'UJI, que ha tingut com a objectiu facilitar un espai d'aprenentatge, de desenvolupament de matèries, de foment i d'estimulació de l'aprenentatge entre iguals i la transmissió de coneixements, que han provocat el naixement del projecte Xiuxiueig. Esta iniciativa ha comptat amb les vivències, coneixements i experiències dels estudiants de la seu del Camp de Morvedre en un treball conjunt des de 2016 al 2017.

 
En la línia que els estudiants sèniors estiguen estimulats i troben un espai adequat per a la transmissió dels coneixements, la coordinadora de la Universitat per a Majors de l'UJI, Pilar Escuder, ha destacat la declaració de la Unesco sobre ‘Els pilars de l'educació’: «La Unesco incita els educadors a treballar des d'una visió flexible, oberta, col·laborativa i territorial, en la qual els estudiants indistintament de l'edat que tinguen aprenguen a fer, ser, conviure i conéixer».

A Sagunt les plaques estaran situades en les instal·lacions del Centre Cultural Mario Monreal, el Mercat Municipal, l'Auditori Joaquín Rodrigo, el Palau Consistorial, la Casa Capellà Pallarés, les oficines municipals de Camí Reial, el Conservatori, la Casa dels Berenguer i el CEAM. També el codi de resposta ràpida estarà en edificis públic de Port de Sagunt com la piscina Almudáfer, el Centre Cívic Antic Sanatori de AHM, l'Escola Permanent de Persones Adultes Miguel Hernández, el Centre Social Els Vents, el Casal Jove, la Tinença d'Alcaldia, el Mercat Municipal, la Casa Municipal de Cultura, les oficines municipals en la Gerència, el Poliesportiu José Veral, el centre administratiu de Baladre (plaça Tirant lo Blanc) el Centre Social “Los Claveles’ i el CEAM. A més, també en el Poliesportiu Municipal (internúclis).