La Universitat Politècnica de València col·laborarà en el projecte de Patrimoni de la Humanitat de Sagunt

La col·laboració es materialitzarà amb la celebració a Sagunt d'unes jornades dedicades a la restauració de béns patrimonials amb la finalitat d'acostar estes tècniques a tota la ciutadania
 


La Universitat Politècnica de València, com a membre del Consell Assessor del Patrimoni de la Humanitat de Sagunt, ha mostrat el seu interès a col·laborar en el projecte de Patrimoni de la Humanitat de Sagunt en la visita que l'alcalde de la ciutat, Quico Fernández, ha realitzat a esta universitat valenciana. 

La col·laboració es materialitzarà amb la celebració a Sagunt d'unes jornades dedicades a la restauració de béns patrimonials amb la finalitat d'acostar estes tècniques a tota la ciutadania. Les jornades seran el punt de partida de la nova càtedra UNESCO de la UPV dedicada a la Universitat i el Patrimoni.



Per a Fernández esta col·laboració és conseqüència “de l'interés que l'Ajuntament de Sagunt ha tingut des dels inicis per comptar amb les universitats valencianes en el procés de Patrimoni de la Humanitat com un projecte obert a la ciutadania i la participació i al mateix temps implicant a les persones que ens aporten coneixements i experiència per conduir-lo amb les millors garanties possibles”. En este sentit, l'alcalde ha celebrat la imprescindible col·laboració de la Universitat Politècnica de València “i estem profundament agraïts per esta bona disposició d'una institució tan prestigiosa”.



L'alcalde ha sigut rebut pel rector de la universitat, Francisco José Mora; el vicerector d'Alumnat, Cultura i Esport, José Luis Cueto; el director de l'Institut de Restauració del Patrimoni, Francisco Juan Vidal, i la catedràtica de Conservació i Restauració de Béns Culturals, Victoria Vivancos Ramón.



L'alcalde ha visitat l'Institut de Restauració del Patrimoni, un dels centres d’investigació i desenvolupament de noves tècniques de restauració patrimonial més prestigiosos d'Espanya, i les seues unitats d'intervenció dedicades a l'arquitectura monumental i històrica, el paisatge i el patrimoni rural, l'anàlisi urbana, l'enginyeria aplicada al patrimoni, la recerca del color, la catalogació i la promoció del patrimoni i l'espai museístic i escènic. Fernández ha assenyalat que la col·laboració de l'Institut de Restauració del Patrimoni i el seu personal investigador pot aportar “un gran valor afegit al nostre projecte des del punt de vista tecnològic perquè es tracta d'un centre pioner en el món en l'aplicació de tècniques innovadores a la restauració del patrimoni”.