La Universitat Popular presenta el llibre ‘Cuentos de la India’ de l'Associació TALIS

El dimarts 21 de novembre, a les 19.00 hores, el saló d'actes del Centre Cívic acollirà l'acte emmarcat en la programació d'Acció Cultural
La delegació de la Universitat Popular presenta el llibre ‘Cuentos de la India’ de l'Associació TALIS. L'associació que treballa de la mà de la regidoria, per a l'ensenyament i adquisició de competències solidàries i interculturals a través de les llengües i la literatura, este pròxim dimarts 21 de novembre, a les 19.00, presentarà l'acte en el saló d'actes del Centre Cívic Antic Sanatori del Port de Sagunt.
 
El llibre ‘Cuentos de la India’ és una recopilació de l'escriptora saguntina Amparo Rodrigo que consta de 12 contes redactats per alumnes que estudien a l'Índia castellà com a llengua estrangera en la Universitat de Bombai. Al mateix temps, cada conte va acompanyat de la seua traducció en anglès i el format permet la lectura paral·lela amb tots dos idiomes. A més, els contes estan també disponibles en format d'àudio.
 
La regidora delegada, María Giménez, assenyala que “avancem amb el concepte d’Acció Cultural de la mà de la Universitat Popular, interactuant amb els col·lectius culturals actius, així com persones i artistes relacionats/as amb la cultura, música i art, com a objectiu d'acostar tot este món a peu del carrer. En este cas, us convidem i us esperem a esta presentació dimarts que ve. A més, tancarem esta acció cultural amb una mostra de música índia, a càrrec de la música local de Dayani Leonor i Prem Bilasi”.
 

 
La redacció d’este llibre ha sigut a través d'un procés participatiu i creatiu, treballat amb destreses comunicatives orals i escrites. Està emmarcat dins del projecte TALIS de la Universitat de València i en este context, paral·lelament al desenvolupament de la competència comunicativa en llengua estrangera, els alumnes han reflexionat sobre el seu entorn immediat per a tractar temes que consideren importants en la seua societat, com el medi ambient, la igualtat de gènere i educació, entre uns altres. El procés de creació representa una mirada conscient i crítica cap a l'entorn immediat dels alumnes.
 
Esta proposta lectora també es presenta com a material didàctic per a la millora de la competència literària i comunicativa en la classe de llengua estrangera i al mateix temps com a eina de treball de l'educació per al desenvolupament i la interculturalitat en l'aula.