L'Ajuntament de Sagunt ha iniciat un procés de reunions amb les sis delegacions d'àrea, departaments municipals i personal tècnic per explicar el procés de presentació i tramitació dels projectes de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) 'Join Sagunt', molts dels quals seran cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER, dins del Programa Operatiu de Creixement Sostenible.
‘Join Sagunt’ és un projecte estratègic de ciutat amb l'objectiu d'aconseguir un desenvolupament sostenible i integrat i amb una visió global de la ciutat amb perspectiva de conjunt, una perspectiva des de la igualtat i la inclusió i de futur per i des de les persones.
Per la seua banda, el FEDER té com a objectiu enfortir la cohesió socioeconòmica dins de la Unió Europea corregint els desequilibris entre les seues regions i dins del citat Programa de Creixement Sostenible la ciutat de Sagunt rebrà una subvenció de 6’5 milions d'euros que junt als 6’5 milions que aportarà l'Ajuntament de Sagunt possibilitaran que la inversió total en operacions (projectes o conjunts de projectes) sumen fins a un total de 13 milions d'euros d'ací al 31 de desembre de 2023.
Alguns dels objectius temàtics del Programa Europeu de Creixement Sostenible en els quals s'emmarcaran les operacions de l’EDUSI que seran subvencionats amb els fons FEDER són la millora de l'ús i la qualitat de les tecnologies de la informació i la comunicació i l'accés a estes, aconseguir una economia baixa en carboni, conservar i protegir el medi ambient i promoure l'eficiència dels recursos i la cohesió social, entre altres. Amb això, perseguirem que Sagunt siga encara més “una ciutat vital, una ciutat saludable i sostenible, una ciutat intel·ligent, neoindustrial, de connexions, habitable i inclusiva i una Sagunt de civilitzacions, Patrimoni de la UNESCO i Segell de Patrimoni Europeu”, ha afegit la regidora delegada.
A la reunió d'este matí, ha assistit la regidora delegada d’EDUSI-FEDER, Natalia Antonino; el regidor delegat de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, Javier Raro; la regidora delegada de l'Àrea de Modernització de l'Administració, María José Carrera; el regidor delegat de l'Àrea d'Economia i Organització Municipal, Pepe Gil; la regidora delegada de l'Àrea de Promoció de la Ciutat, Asun Moll; el regidor delegat de l'Àrea de Cultura, Educació i Oci, Guillermo Sampedro; el responsable de Gestió, Esteban Mèrida i el responsable de Comunicació, José Luis Lozano.
Segons Natalia Antonino, “es comencen a fer els primers passos per desenvolupar el projecte EDUSI, ja que hui en la reunió amb les presidències d'àrea de l'Ajuntament de Sagunt els hem explicat la importància dels objectius dels fons FEDER, que ja es van treballar en un primer moment comptant amb la participació ciutadana per poder presentar-nos dins de l'estratègia DUSI i que, progressivament, anirem treballant per concretar i executar cadascun dels seus projectes”.
En la reunió de hui, s'ha incidit en l'orientació sobre la millor manera de presentar els projectes, així com els requisits que han de complir-se segons les normatives del FEDER. “En un horitzó de 2023 millorarà la qualitat de vida de les nostres ciutadanes i ciutadans, la inclusió, la mobilitat, en definitiva, uns ítems molt concrets que entraran en el conjunt de l’EDUSI”, ha afirmat Antonino.
Per a totes aquelles persones que desitgen saber més informació sobre els fons FEDER poden visitar la pàgina web https://feder.sagunt.es/