Les oficines Tourist Info de Sagunt s'adheriran al programa de punts d'informació col·laboradors (PIC) dels parcs naturals de la Comunitat Valenciana

Com Sagunt es troba dins dels límits del Parc Natural de la Serra Calderona el Ple Municipal ha aprovat la incorporació del municipi a la xarxa

El Ple Municipal ha aprovat este matí l'adhesió de les oficines Tourist Info de Sagunt al programa de punts d'informació col·laboradors (PIC) dels parcs naturals de la Comunitat Valenciana. La Corporació Municipal ha aprovat el Pla per unanimitat, proposta del departament de Turisme, delegada del qual és Natalia Antonino.

 

Tal com explica el text argumentatiu, la Llei 15/2018, del 7 de juny, de Turisme, Oci i Hospitalitat de la Comunitat Valenciana establix en l'apartat 3 del seu article 23: «Els espais naturals protegits de la Comunitat Valenciana, com a part essencial del seu patrimoni natural, constitueixen un element essencial del territori com a actiu turístic que serà objecte d'actuacions de les administracions públiques competents en matèria de turisme, dirigides tant a la seua promoció com a la seua preservació i utilització racional, per a no posar en risc la seua sostenibilitat, havent de prevaldre les actuacions de conservació i preservació sobre les de promoció».

 

En este sentit i conforme al dictaminat en esta llei, tenen la consideració de recursos turístics de primer ordre de la Comunitat Valenciana, entre altres, els espais naturals i territorials declarats protegits.

 

D'altra banda, la xarxa Tourist Info és un «instrument de desenvolupament de la política turística de les administracions públiques de la Comunitat Valenciana i s'orienten a proporcionar un conjunt integral de serveis d'informació turística durant tot l'any, contribuint a difondre el coneixement dels seus recursos i productes, facilitant assistència i orientació turística, fomentant l'hospitalitat i coadjuvant a optimitzar la gestió de l'experiència turística», segons es defineix en l'article 42 de la llei 15/2018.

 

La Comunitat Valenciana compta amb la Xarxa d'Espais Naturals, on entre altres destaquen 22 Parcs Naturals. En 2008 es va articular un programa d'acreditació de les Oficines Tourist Info com a Punts d'Informació Col·laboradors (PIC) dels Parcs de la Comunitat Valenciana.

 

D'esta manera, Turisme Comunitat Valenciana i la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica han establit un nou programa per a l'acreditació de les Oficines Touris Info com PIC, mitjançant un procediment d'adhesió actualitzat i de formació contínua, així com el compliment d'una sèrie de condicions. En este sentit, ja que Sagunt es troba dins dels límits del Parc Natural de la Serra Calderona, inclosa la denominada àrea d'influència socioeconòmica, segons al Decret de declaració de Parc Natural i legislació concordant, el municipi complix amb el requisit per a l'adhesió. Esta adhesió a la xarxa no implicarà cap obligació de caràcter econòmic per part de l'Ajuntament de Sagunt.