Manuel Civera oferirà avui l'última conferència del cicle “Sagunt Patrimoni de la Humanitat: Converses a la Via del Portic”

L'investigador saguntí parlarà sobre la Jueria i Urbanisme saguntino. El cicle finalitzarà dimecres que ve amb una taula redona com a clausura de les jornades
Imagen 1Imagen 2
Manuel Civera oferirà avui, a partir de les 19 hores, una nova conferència del cicle “Sagunt Patrimoni de la Humanitat: Converses a la Via del Portic”.L'investigador Saguntí parlarà sobre la Juería i l'urbanisme saguntí, l'última conferència del cicle. Les jornades es clausuraran dimecres que ve, amb una taula redona. 
 
L’investigador saguntí, des del principi dels anys setanta forma part del "Grup de Mestres de València" que, a partir de l'obra de Célestin Freinet, encapçala la renovació de l'escola valenciana mitjançant "l'Associació per a la Correspondència i la Impremta a l'Escola" (ACIES), després "Moviment Cooperatiu de l'Escola Popular". En 1978 va ser primer premi Ramon Llull d'experiències educatives de la ICE de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha sigut fundador del "Grup d'Estudi del Medi del Camp de Movedre" i coordinador de treballs: “El Nadal”, “La Pasqua”, “Les llegendes” i “Les faules del Camp de Morvedre”, i dels quaderns didàctics “Saguntum”, “Morvedre”, “Port”, “Joaquín Rodrigo”. Ha escrit narrativa infantil i juvenil, entre uns altres “La historieta del Camp de Morvedre”, “Lo llibre de l'Ánnia” i “Atrapats en la història”.

En el terreny de la recerca, Manuel ha treballat sobre el proveïment d'aigua en el Sagunt antic i l'evolució de la ciutat en l'Edat Antiga, els calvaris de Sagunt, l'escola laica o el instruccionisme, que ha publicat en revistes com “Braçal”, “Arse”, “La Setmana Santa Saguntina”. En 2009 va publicar un gran llibre de recerca, “Morvedre Hebreu (segles XIII, XVI)”, com a gran coneixedor de la història saguntina en l'Edat Mitjana.

El cicle de conferències “Sagunt Patrimoni de la Humanitat: Converses a la Via del Pòrtic” finalitzarà dimecres que ve, 24 de febrer, a partir de les 19 hora amb una taula redona com a clausura d'aquestes jornades. En aquesta taula participaran les associacions locals "Col.lectiu pel Patrimoni Històric”, “Centre d'Estudis del Camp de Morvedre”, “Centre Arqueològic de Sagunt”, “Voluntaris pel Patrimoni” i la “Associació Ludere et Discere”.
 


 

D'altra banda, el vicerector de la Universitat de València de la Universitat de València, Antonio Ariño, va oferir el dijous una xarrada sobre “Patrimoni Cultural” en la sisena conferència del cicle. Durant la xarrada, Antonio Ariño va explicar que per a encaminar bé la candidatura de Sagunt com a Patrimoni de la Humanitat calia tenir clar el significat de patrimoni, cultura i ben immaterial, per açò, va destacar que patrimoni ha de ser tot allò digne de ser preservat per a un futur i que ha de sotmetre's a criteris de selecció. Per a ser preservat en el temps, Ariño considera que ha d'aportar valors de creixement, tolerància, que respecte els drets humans, siga sostenible i a més, estiga orientat a millorar la qualitat de vida.

L'acte va ser presidit per l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i presentat per Alfons Muñoz. A la xarrada també va assistir la regidora de l'Equip de Govern, Mónica Caparrós.