Més de 2.200 alumnes participen en el programa de Prevenció Escolar 2017-2018

S'ha desenvolupat en el marc del IX Pla Municipal de Prevenció de Drogodependències i altres Trastorns Addictius i s'ha implementat en 9 dels 10 centres d'Educació Secundària

La regidoria de Servicis Socials de l'Ajuntament de Sagunt disposa d'una Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA). Esta Unitat valora de forma positiva el programa de Prevenció Escolar que s'ha dut a terme durant este curs escolar 2017-2018.

El citat programa es desenvolupa en el marc del IX Pla Municipal de Prevenció de Drogodependències i altres Trastorns Addictius de l'Ajuntament de Sagunt i compta amb el finançament de la Conselleria de Sanitat. Este curs s'ha implementat en 9 dels 10 centres d'Educació Secundària de la localitat.

La regidora de Servicis Socials, Mónica Caparrós, ha destacat que “este no és l'únic programa de prevenció que s'impartix des de la UPCCA. També hi ha diversos relacionats amb les festes i la relació, que sembla natural, entre les festes i l'alcohol i el consum de certes drogues”.

Caparrós ha volgut recordar que “des de la UPCCA no solament es fan atencions preventives, es treballa també de manera individualitzada i familiar. Ens crida l'atenció que durant el període 2017-2018 a este departament només han arribat deu famílies. Simplement vull recordar que el servici està ací, funciona molt bé i es fa tot un treball al voltant de les addiccions, no només de drogues i alcohol sinó també de noves tecnologies”.

Els objectius generals del programa de Prevenció Escolar són inculcar hàbits de vida saludables i una cultura de salut que incloga el rebuig del consum problemàtic de drogues i altres trastorns addictius, afavorir l'increment de l'edat d'inici en el consum de drogues de la població en cas que no puga evitar-se i dotar les famílies de ferramentes per a la prevenció de drogodependències i altres trastorns addictius.

En el programa han participat un total de 2.233 alumnes de secundària, sent impartides 177 sessions d'una hora de prevenció de drogodependències i 36 sessions d'una hora també de prevenció d'ús problemàtic de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (Tics) a les aules dels diferents centres educatius. Un total de 95 professors i professores col·laboren amb el programa, i s'ha aconseguit una cobertura del 71% en alumnat d'ESO, confirmant l'estabilitat del programa aconseguida en els últims cursos.

A més, quant a casos particulars s'ha atés des de la UPCCA el 100% de la demanda d'intervenció individual i familiar per consum de drogues i altres conductes addictives d'alumnat de secundària, concretament 10 casos amb problemes de consum de cànnabis, addicció a mòbil i joc, d'edats compreses entre els 15 i els 17 anys.

Des de la regidoria de Servicis Socials han volgut felicitar els centres educatius que han participat en el programa i als professors i professores que s'han implicat, així com animar perquè el curs pròxim es mantinga la participació.​