Nova setmana del festival puntoDOC amb tres projeccions espanyoles

‘El Hombre que diseñó España’, ‘El escritor de un país sin librerías’ i ‘Serás hombre’ es podran veure en el Casal Jove el dijous, el divendres i el diumenge, respectivament


Continua, una setmana més, el festival de documentals puntoDOC de la Regidoria de Joventut i Infància amb tres noves projeccions. Totes elles es podran veure en el Casal Jove i l'entrada serà gratuïta amb aforament limitat com a mesura de seguretat sanitària.

 

La primera de les projeccions serà El hombre que diseñó España (Espanya, 2019) dirigida per Andrea G. Bermejo i Miguel Larraya el dijous, 22 d'octubre, a les 19 hores. En este documental el públic coneixerà 'home que està darrere de logotips tan coneguts com el de Correus, Renfe, el PSOE o de cartells de pel·lícules com El Sur, La escopeta nacional o Cría cuervos, José María Cruz Novillo, un artista que va redissenyar la imatge d'Espanya mentre el país es transformava.

 

El divendres, 23 d'octubre, també a les 19 hores, serà el torn de El escritor de un país sin librerías (Espanya, 2019) de Marc Serena, qui estarà en la projecció per a presentar el seu treball. Este documental s'acosta a l'obra de Juan Tomás Ávila Llorer, l'escriptor més traduït del país, que en 2011 es va haver de refugiar a Espanya per a denunciar la dictadura de Teodoro Obiang, la més longeva del món. Narra cinquanta-un anys després de la seua independència que Guinea Equatorial viu davall una de les dictadures més fèrries i longeves del món on, malgrat tindre una de les rendes per càpita més altes d'Àfrica, Teodoro Obiang controla un país en el qual més de la meitat de la població seguix sense accés a aigua potable.

 

Finalment, serà el diumenge, 25 d'octubre, a les 19 hores, quan es projecte Serás hombre (Espanya, 2018) d'Isabel de Ocampo. Esta cinta és un caleidoscopi d'idees que giren al voltant del masclisme i de la socialització de gènere, en un intent d'indagar en les arrels profundes de la violència de gènere. Està protagonitzada per dos personatges externs, d'una banda l'artista Abel Azcona que explora el seu dolor a través de la seua obra i, per un altre, Rafael un ex proxeneta en conflicte amb la seua consciència que ha infligit sofriment a moltes dones. En paral·lel, les reflexions d'un mestre de secundària, un equip de publicistes i nombrosos pensadors que aborden la mateixa temàtica des de diferents punts de vista.​