La regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Sagunt es va reunir ahir, dimecres 30 de maig, amb la ciutadania per a procedir a la devolució dels mapatges urbans impulsats per la regidoria. La jornada va comptar amb la participació de les arquitectes que conformen l'equip MUS (Mapatges Urbans Sagunt), representants d'associacions veïnals i culturals, membres de l'Equip de Govern, i ciutadans i ciutadanes del municipi.
Com en la jornada anterior realitzada a Sagunt, l'acte va transcórrer en un clima constructiu on tant les MUS com els membres del govern implicats en l'execució de les propostes ciutadanes van rendir comptes del treball fet o per fer. Per la seua banda, els ciutadans i ciutadanes que van assistir a la trobada van promoure un debat que va servir d'intercanvi d'informació amb els representants polítics amb l'objectiu de continuar millorant la interacció ciutadania-administració.
La regidora de Participació Ciutadana, María Giménez, va assenyalar que estos processos participatius, “que es troben en els seus primers estadis, estan en un continu procés de mutació i evolució. Sagunt i el Port han sigut sempre una referència quant a lluita social. En el nostre municipi sempre s'han dut a terme accions participatives, com per exemple l'Agenda 21. I ho reconeixem. El mapatge urbà és un pas més cap a l'establiment de noves estratègies i procediments que acosten més la institució a la gent”.
En finalitzar el col·loqui es van poder extraure diverses conclusions sobre el procés organitzat des de Participació Ciutadana, la interacció entre la gent i l'Ajuntament, i sobre la difusió i promoció d’este tipus d'activitats. Giménez va asegurar: “assumim les crítiques que ens traslladeu. Necessitem més presència de la ciutadania en este tipus d'actes. És cert que venim d'un període en el qual hem estat ensopits com a poble. En aqueix temps van governar per nosaltres, i així ens hem trobat este municipi i, a major nivell, així va Espanya. Per a concloure arrepleguem la queixa sobre la falta de difusió. Treballarem a millorar la comunicació”.
L'acte va tindre lloc en la sala multiusos de l'Alt Forn, un espai de primer nivell equipat per a xarrades, congressos, i activitats que precisen de contingut audiovisual. Un fet que varis dels membres de l'Equip de Govern assistents van aprofitar per a celebrar el treball ben fet en la recuperació d’este ben patrimonial. En paraules del regidor que va assumir l'encàrrec d'aconseguir este objectiu, Pablo Abelleira, “és un orgull poder celebrar amb representants veïnals i ciutadania en general un acte d’este tipus després del que ha costat rescatar la Fundació del Patrimoni Industrial. És un triomf de la gent”. Pròximament es durà a terme la reobertura oficial de l'Alt Forn.
La trobada va acabar amb l'anunci de nous mapatges en barris encara per mapejar. El primer d'ells es realitzarà el 16 de juny en la Casa dels Berenguer, a Ciutat Vella. Pròximament es facilitarà el llistat de dates i llocs on s'estendrà este procés participatiu.