Ahir es va presentar la sèrie documental 'La Guerra Civil a Sagunt'
Es tracta d'una coproducció de l'Ajuntament de Sagunt, mitjançant la regidoria de Memòria Històrica i Democràtica i el Gabinet de Comunicació, i l'associació Esfera Morvedre
Les activitats estan protagonitzades per la manifestació, xarrades, ponències, projeccions i exposicions, així com el reconeixement a les entitats adherides al Pacte Ciutadà, entre altres
L'Ajuntament de Sagunt ha presentat este matí la programació del 25 de Novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que enguany compta amb diferents activitats que se celebraran al llarg del mes i entre les quals destaca el reconeixement a les entitats adherides al Pacte Ciutadà i la manifestació del 25 de Novembre, així com diferents xarrades, ponències, projeccions i exposicions.
L'alcalde de Sagunt i regidor d'Igualtat, Darío Moreno, ha aprofitat l’ocasió per agrair el treball realitzat a la part tècnica del departament d’Igualtat: «Per posar en marxa tot aquest calendari d'activitats. Un calendari d'activitats, que una vegada més, hem volgut mostrar de manera polièdrica els problemes que genera a la nostra societat la violència de gènere, i també com poder combatre-la. Parlem des de l'àmbit cultural, participant amb associacions, activitats que organitza l'Ajuntament de Sagunt, a vegades en un àmbit més de reflexió».
Esta és una programació organitzada per l'Ajuntament de Sagunt a través de l'Àrea d'Igualtat i amb la col·laboració d’altres departaments de l’Ajuntament i associacions del municipi. A més, compta amb la col·laboració de la Diputació de València i el Ministeri d'Igualtat, a través del Pacte d'Estat contra la violència de gènere. Estes activitats són finançades amb càrrec als crèdits rebuts del Ministeri d'Igualtat, Secretaria d'Estat d'Igualtat i Contra la Violència de Gènere.
Com cada any, la imatge de la campanya és el cartell guardonat, que en esta edició és el creat per Maria Jesús Penya López i s'utilitzarà per a la cartelleria, tríptics i vinils dels autobusos. El lliurament del premi, que és de 600 euros, es realitzarà durant l'acte del Pacte Ciutadà contra la Violència de Gènere de Sagunt el dia 23 de novembre.
En este sentit, enguany en l’acte de commemoració del XIX Aniversari del Pacte Ciutadà contra la Violència de Gènere de Sagunt, amb el títol ‘Creació contra la violència’ es donarà la benvinguda a les noves entitats adherides al Pacte Ciutadà (en total en són 322 entitats) i es gaudirà de les creacions artístiques que l’alumnat dels centres de secundària han preparat per a l’acte de la mà de Sergi Juesas, de la Companyia Camí de Nora.
«Tot això forma part d'aquest programa, que és un programa plural i convidem a tothom a participar, perquè com deia la nostra última campanya, està en cadascun de nosaltres realment poder posar fi a aquesta xacra de la societat. Un programa molt complet, des de la perspectiva de l'àmbit més reivindicatiu, i amb eixa gran manifestació com a peça central però també acompanyada d'altres elements culturals i de mobilització ciutadana que considerem imprescindibles per a continuar avançant en els aspectes de la igualtat», ha afegit Moreno.
Programació del 25N
La programació començarà demà, 11 de novembre, amb la xarrada La cultura machista nos llega hasta los huesos, a càrrec de Saioa Hernández Castro, psicòloga i sexòloga. A més, el dissabte 12 de novembre tindrà lloc el taller que complementa la xarrada anterior i que es sobre autoatenció i autodefensa corporal, a càrrec també de Saioa Hernández i pel que es necessari inscriure’s a través del correu inscripcionsdona@aytosagunto.es prèviament per assistir-hi.
El dilluns, 14, tindrà lloc la xarrada i inauguració de l’exposició d’Art al Quadrat titulada De coros, danzas y desmemoria en el Centro Cívic del Port de Sagunt, que es podrà visitar fins el 22 de desembre.
El dilluns de la setmana següent, 21 de novembre, tindrà lloc la projecció de diferents curtmetratge que anirà acompanyada d’una ponència per part de les seues directores. Els curts que es podran veure són Silencios (2014) de Jesús Méndez; Por la flor de la canela (2012) de María Sánchez Testón; Repite conmigo (2022) de Marcos Sánchez; i ¿Dónde estabas tú? (2019) de María Trénor.
El dimecres 23 de novembre, serà el torn de l’apartat Diàlegs de Literatura, és a dir, una conversa amb l’escriptora Bàrbara Blasco (Premi Tusquets 2021). Eixe mateix dia, tindrà lloc l’acte de commemoració del XIX Aniversari del Pacte Ciutadà contra la Violència de Gènere de Sagunt, amb el títol ‘Creació contra la violència’.
La representació teatral Contigo aprendí, de Rafael Mendizábal, amb direcció i adaptació de l’obra de Mª Carmen Escriche, a càrrec de Las Ladies del Teatro, tindrà lloc el dijous, 24 de novembre. Pel que fa al divendres, 25, hi ha dos activitats programades: el contacontes Intrèpides, a càrrec de Patrícia Picazo i la manifestació que se celebra cada any.
Les activitats continuen el dimarts, 29 de novembre, amb la projecció del documental Aimra, tierra de nadie, de Pedro Pérez-Rosado i posterior col·loqui amb el director. El dijous, 1 de desembre, tindrà lloc la representació teatral El sí de las niñas de la directora Elvira Narbón. El dia següent, dia 2, serà la celebració del IX aniversari de l’associació Amigas Supervivientes. I, per últim, de l’1 al 22 de desembre es podrà gaudir de l’exposició Mujeres del exilio. Historias de resiliencia, empoderamiento y transformación de l’ONGD Atelier.
Es tracta d'una coproducció de l'Ajuntament de Sagunt, mitjançant la regidoria de Memòria Històrica i Democràtica i el Gabinet de Comunicació, i l'associació Esfera Morvedre
La música de l'universal compositor nascut a Sagunt és la protagonista d'una sèrie d'esdeveniments que es prolongaran fins a maig de 2025
Les tres pròximes cites seran el dimarts 3 de desembre, a la plaça del Pi, el dimarts 10 de desembre a la plaça La Marina, i el dimarts 17 de desembre al Terraet de Baladre