Ahir es va presentar la sèrie documental 'La Guerra Civil a Sagunt'
Es tracta d'una coproducció de l'Ajuntament de Sagunt, mitjançant la regidoria de Memòria Històrica i Democràtica i el Gabinet de Comunicació, i l'associació Esfera Morvedre
El xic, que es forma en cant en l'Escolania de la Nostra Senyora dels Desemparats, participa en la producció La Bohème que es va estrenar el passat dia 9 en el Palau de les Arts de València
L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i la regidora delegada de Cultura, Asun Moll, han rebut este dimarts a l'Ajuntament Vicent Huesa, escolà natural del Port de Sagunt que està en l'Escolania de la Nostra Senyora dels Desemparats i participa en la producció operística La Bohème en el Palau de les Arts de València.
El xic forma part del grup de 18 escolans que integren l'elenc de la representació, ideada per Davide Livermore, estrenada en Les Arts en 2012, i que torna a la Sala Principal de Les Arts dirigida des del fossat per James Gaffigan.
El primer edil ha donat l'enhorabona a Vicent Huesa «per tot el treball que porta darrere» i ha agraït a la seua família que li permeta i li done suport per a centrar-se en la música, també a tot l'equip de l'obra. «Estem molt orgullosos que estigues ahí», li ha dit.
«Ens agrada reconéixer el treball que hi ha darrere per a arribar a eixe mèrit, també perquè té un efecte positiu per a la ciutat: allà on va eixa persona, amb eixe fet extraordinari, du també el nom del nostre municipi. Sens dubte, eixe és el cas de Vicent», ha manifestat Moreno.
«Hui tenim ací un prodigi i un privilegi. És un orgull i per això li fem ací esta benvinguda», ha assenyalat, per la seua banda, la regidora de Cultura. «No hi ha molta gent que passe per esta situació; no tots tenen l'oportunitat que han tingut ells i sobretot Sagunt. El Port de Sagunt té un escolà que ara mateix està actuant en el Palau de les Arts. Encara podeu anar a veure’l», ha animat Moll. «Sagunt és una referència cultural», ha puntualitzat l'alcalde.
«És un privilegi estar entre els escolans seleccionats per a participar en esta gran òpera», ha manifestat el jove cantant. «Serà per a tots una experiència molt enriquidora», ha conclòs Vicent Huesa.
Els 18 escolans que participen en esta òpera, i entre els quals es troba este xiquet del Port de Sagunt, pertanyen a diferents cursos i nivells; alguns dels quals s'estrenen sobre l'escena. Actualment el grup està representant en este escenari l'obra, que es va estrenar el passat dia 9 de desembre, i a la qual li queden dos funcions: la d'este dimecres 21 i la de divendres, 23 de desembre.
A més a més, durant la recepció s'ha anunciat que els escolans de la Capella dels Infants de la Mare de Déu estan preparant una cantata que inclourà una obra expressament composada per a este grup, i que s'estrenarà enguany, així com nadales clàssiques. El concert serà este dijous en la Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats a les 19.30 hores i l'accés serà gratuït. «Si algú passa per allí i es vol acostar a veure'ns, sereu molt ben rebuts», ha avançat el cantor.
Per a obtindre més informació sobre l'Escolania pot visitar-se la seua pàgina web oficial: https://www.escolania.org/.
Es tracta d'una coproducció de l'Ajuntament de Sagunt, mitjançant la regidoria de Memòria Històrica i Democràtica i el Gabinet de Comunicació, i l'associació Esfera Morvedre
La música de l'universal compositor nascut a Sagunt és la protagonista d'una sèrie d'esdeveniments que es prolongaran fins a maig de 2025
Les tres pròximes cites seran el dimarts 3 de desembre, a la plaça del Pi, el dimarts 10 de desembre a la plaça La Marina, i el dimarts 17 de desembre al Terraet de Baladre