Revolution, un cicle de cinema ambientat en les protestes de maig del 68 a París

Es projectaran 6 pel·lícules sota este fil conductor durant 6 divendres començant l'11 de maig i finalitzant el 15 de juny, a les 19 hores de cada dia
La regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt, dins del cinema fórum que organitza tots els dissabtes, ha programat el cicle de cinema Revolution en el qual ha previst sis pel·lícules ambientades en les protestes de maig del 68 a París. Cada sessió de cinema es realitzarà cada divendres a les 19.00 hores en el Casal Jove, començant divendres que ve 11 de maig i finalitzant el 15 de juny. 
La programació de regidoria de Joventut del trimestre té com a fil conductor precisament el Maig francés del 68 amb motiu del 50 aniversari dels esdeveniments. En les pel·lícules estan ambientades en les protestes de maig del 68 a París, on els grups estudiantils, acompanyats posteriorment pels grups d'obrers industrials, sindicats i partits d'esquerra, van protestar per les velles pràctiques polítiques i els codis socials i econòmics imperants, protestes que es van traslladar a altres països i continents i que van contribuir a portar una sèrie de canvis socials posteriors.

El cicle Revolution començarà divendres que ve, 11 de maig, amb la pel·lícula de Bernardo Bertolucci Soñadores, film anglés del 2003, que explica la història de tres estudiants a París en 1968. Al següent divendres, 18 de maig, es projectarà Después de Mayo, film francés de 2012 a càrrec d'Olivier Assayas, ambientada en el París dels 70 i les conseqüències que va portar amb si el maig francés, i que, a més, va obtenir el premi al millor guió en el Festival de Venècia. El 25 de maig es passarà la pel·lícula britànica de Richard Curtis Radio Encubierta, que narra la història de les emissores pirates angleses que emetien 24 hores de música rock des de vaixells en aigües internacionals per a sortejar les estrictes lleis britàniques. L'1 de juny, divendres, es projectarà American Pastoral, el debut en la direcció de l'actor escocés Ewan McGregor, que tracta dels canvis en la societat nord-americana que va suposar la guerra de Vietnam. El 8 de juny, el cicle projectarà Fresas y sangre, cinta americana de 1979 a càrrec de Stuart Hagmann, sobre les rebel·lions i vagues universitàries dels anys 60 en els USA i que va obtenir el Premi del Jurat en el Festival de Cannes. I per a tancar el cicle de cinema en homenatge al maig del 68, s'emetrà Mi hermano es hijo único, un film italià dirigit per Daniele Luchetti en 2007 que va obtenir cinc Premis Donatello i que tracta sobre les divisions entre esquerra i dreta de la societat italiana en els anys 60.