Sagunt ja té finalistes per a les II Distincions a l'excel·lència turística de la ciutat
El jurat de 'El somriure més bonic de Sagunt' tria als cinc negocis que seran premiats en la gala del 4 de desembre
El text aprovat també demana que en les zones castellanoparlants es mantinga l'ensenyament en valencià, així com l'impuls del coneixement sobre les publicacions periòdiques en valencià en les biblioteques municipals
Durant el ple ordinari d'agost la Corporació Municipal de l'Ajuntament de Sagunt va aprovar una moció per a defensar la cultura i l'ensenyament en valencià segons la qual s'acorda mostrar suport al cantant del grup de música en valencià Al Tall, Vicent Torrent. Esta iniciativa s'ha pres davant la decisió del govern de PP i Vox en el municipi de Torrent per a canviar el nom de l'auditori municipal, que fins ara portava el nom d'este músic valencià.
En la moció també es demana al govern valencià que en les zones castellanoparlants es mantinga l'ensenyament en valencià en el grau previst en la llei de plurilingüisme, així com que s'implementen les mesures adequades perquè tot l'alumnat finalitze l'ensenyament obligatori amb capacitat per a usar les dos llengües oficials.
El tercer punt de l'acord se centra a impulsar el coneixement de les publicacions periòdiques en valencià per part de les biblioteques municipals i a augmentar el fons bibliogràfic amb l'adquisició de llibres d'autors valencians, així com de traduccions d'obres d'altres llengües.
La moció per a defensar la cultura i l'ensenyament en valencià va ser proposada per Compromís en el Ple Ordinari del passat 3 d'agost i el portaveu d'este partit, Josep Maria Gil, va ser el seu ponent. L'acord va tirar avant amb els suports de PSPV-PSOE, Compromís i Unides Podem, IP es va abstindre i el PP i Vox van votar en contra.
Segons s'especifica en el text aprovat, la moció s'ha impulsat a conseqüència del canvi de govern en la Generalitat i molts municipis valencians: «Els governs de PP i VOX s'han dedicat en les poques setmanes que governen a iniciar una estratègia d'eliminació de la identitat valenciana, volent reduir-la a mer folklore, i convertir el nostre país en una sucursal de Madrid, com feia temps que no es veia», segons afirma textualment.
La moció esmenta el canvi de nom de l'auditori municipal de Torrent i la «censura» de revistes escrites en valencià que podien llegir-se a la biblioteca municipal de Borriana, duta a terme pel nou regidor de cultura de Vox. Així mateix, la substitució de l'actuació del grup de música en valencià Smoking Souls per un concert de Bertín Osborne dins de Les Nits de l'Hort de Baix a Elx, un festival que, segons s'explica en el text aprovat: «Comptava els últims anys amb actuacions de grups que canten en la nostra llengua. Enguany l'oferta s'ha reduït a zero».
En la moció també es recorda que «els episodis d'involució» en la normalització del valencià també es poden veure en el canvi al castellà dels perfils en les xarxes socials de diferents conselleries i administracions, «infringint la Llei d'Ús del Valencià». I en el fet que el nou conseller d'Educació, José Antonio Rovira, ha marcat com a prioritat la modificació de la llei de plurilingüisme per a «eliminar el valencià de les zones castellanoparlants». Compromís manifesta que estes polítiques han posat «en el punt de mira» l'educació de les pròximes generacions de valencians i valencianes.
El jurat de 'El somriure més bonic de Sagunt' tria als cinc negocis que seran premiats en la gala del 4 de desembre
L'objectiu del servici gratuït Morvedre ruta compartida és reduir el trànsit i promoure la mobilitat sostenible
Enguany l'Ajuntament de Sagunt ha contractat cinc persones a través del programa de foment d'ocupació per a persones desocupades menors de 30 anys