S'ha celebrat la ‘Nit Europea de la Investigació Valenciana’ en diferents ubicacions de Sagunt i Port de Sagunt

És un projecte de Sagunt com a Capital Cultural Valenciana que destaca per la seua difusió científica



 
S'ha celebrat la Nit Europea de la Investigació Valenciana en diferents ubicacions de Sagunt i Port de Sagunt durant el divendres 28 de setembre.  La secretaria autonòmica de Cultura va incloure a Sagunt en este projecte que destaca per la seua difusió científica, perquè enguany és l'Any Europeu del Patrimoni Cultural i per la visibilizació de la dona en l'àmbit científic.

El regidor de Cultura, José Manuel Tarazona, ha declarat que “ha sigut molt emocionant participar en un projecte conjunt celebrat al mateix dia, a la mateixa hora en tota Europa ajuntant més de 300 ciutats i posar en valor la investigació com un eix vertebrador també del nostre territori junt a la Universitat de València, la Politècnica o la Universitat d'Alacant. Crec que ha sigut molt emocionant, entre altres, la connexió que vàrem fer des del Forn Alt amb la sala de control del Observatori d'Ones Gravitatòries de Pisa, ací com altres activitats tant en Sagunt com al Port que vàrem fer. He de donar les gràcies en tot moment a totes les entitats que han col·laborat amb nosaltres”.

El programa presentava diferents activitats com el Paper de la dona en el món antic segons la investigació de l’epigrafia femenina a Sagunt enfocat principalment a les associacions de dones de la localitat, altres dos tallers gratuïts per al públic en general: Jocs matemàtics en el món romà i el taller Ciència a l’antiguitat. LOGOS ET PHYSIS, i una xarrada L’astronomia d’Hipàtia i l’univers actual que la va oferir la Associació Sapiencia de Divulgació Científica, oberta al públic en general i gratuïta. En la Glorieta va haver-hi animació per part de Grup de Recreació Històrica Saguntum Civitas, menús i tapes romanes en els restaurants col·laboradors, visites guiades i el Museu Històric i la Llar dels Déus va obrir fins a les 22.00 hores.

La Nit Europea de la Investigació Valenciana és un projecte de Sagunt com a Capital Cultural Valenciana i està organitzat per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, l'Ajuntament de Sagunt, Ludere et Discere i Domus Baebia, en col·laboració amb la Fundació de la Comunitat Valenciana del Patrimoni Industrial de Sagunt, MVSAG (Museu Històric de Sagunt), Sapiencia, La Llar dels Déus, Saguntum Civitas, La Taverna de la Serp, Gastro Duc, Mesón Casa Felipe, Explora Sagunt i Celia Peris.