La tradició del Dijous de berenar torna a Sagunt amb les populars pataquetes
Des del 23 de gener, Sagunt reviu una tradició centenària amb l'oferta de pataquetes en bars i forns
La companyia catalana Teatre Romea representarà el diumenge, 2 de setembre, l'obra Èdip de Sòfocles. Una obra que es troba dins del festival Sagunt a Escena. Esta representació començarà a les 22.30 hores i el preu de les entrades oscil·la entre els 10 i els 14 euros. L'obra està dirigida per Oriol Broggi.
Èdip regna a Tebes juntament amb la seua esposa Iocasta, la vídua de Lai, el rei mort. Quan la ciutat és colpejada per nombrosos mals, el poble demana ajuda al seu rei i ell els promet venjança. Des de Delfos, Creont porta una mala notícia: qui va matar Lai és el causant d'esta tragèdia i solament el seu càstig pot salvar la ciutat. Quan el rei de Corint mor, es descobrix la veritat: Èdip és el causant dels problemes de Tebes, perquè sense saber-ho ha matat el seu propi pare, el rei Lai, i Iocasta, amb qui s'ha casat i amb qui ha tingut quatre fills, és també la seua pròpia mare. Quan ella s'assabenta d'açò es lleva la vida i el seu fill, davant el cadàver de la seua mare i esposa, s'arranca els ulls desesperat i reclama el càstig que ell mateix va prometre al culpable, per a així salvar Tebes. Esta obra està representada per Julio Manrique (Èdip), Carles Martínez (sacerdot), Marc Rius (Creont), Mercè Pons (Iocasta), Ramón Vila (missatger), Miquel Gelabert (Tiresies i pastor) i Clara de Ramón (Antígona).
La representació forma part de la programació de Sagunt a Escena, que oferix espectacles dins i fora del Teatre Romà. El festival es podrà gaudir fins al pròxim 7 de setembre.
Des del 23 de gener, Sagunt reviu una tradició centenària amb l'oferta de pataquetes en bars i forns
Este equip de voluntaris i voluntàries manté una mitjana aproximada de 16 intervencions setmanals en la zona
La ciutat mostrarà la seua oferta turística en la fira amb presentacions sobre la reconversió del seu patrimoni industrial, el Camí de Santiago i la seua variada gastronomia