Sagunt acaba l’any de capitalitat cultural valenciana

Quico Fernández: “Més que un premi a un projecte de futur, la capitalitat cultural valenciana és un premi al que ja estàvem fent”
Imagen 1Imagen 2


Sagunt s’acomiada com a Capital Cultural Valenciana després d’un any intens en el qual s’han portat a terme multitud d’activitats culturals en totes les seues variants, com la dansa, el teatre, la música i l’art. Des del seu nomenament el 25 d’abril de 2018, l’Ajuntament de Sagunt ha oferit a la ciutadania una programació farcida de tallers, conferències i espectacles, impulsats principalment des de la regidoria de Cultura, però també des de Joventut, Igualtat, Comunicació, Educació i Cultura Popular, entre d’altres.

La Fura dels Baus, amb el seu espectacle Manes, va posar fi a esta capitalitat cultural valenciana, que va reunir 800 espectadors en el pavelló José Veral del Port, a causa de les inclemències meteorològiques que impediren celebrar-lo en el lloc previst, al costat de la Nau de Tallers Generals.

El balanç de la capitalitat cultural valenciana no pot ser més positiu; en un any hem fet moltíssimes coses, encara que cal destacar que continuarem fent-ho, perquè la capitalitat cultural valenciana més que ser un premi a un projecte de futur, en realitat, és un premi al que ja estàvem fent”, ha declarat l’alcalde del municipi, Quico Fernández, qui també ha afirmat que des de l’equip de govern es continuaran generant oportunitats per als creadors locals, cantants, escriptors i artistes en general. “Crec que la gent ha participat, ha col·laborat i ha disfrutat, d'això es tracta, de fer de la cultura una manera de millorar la vida de la gent i també, molt important, de generar economia, perquè la cultura també genera visites i llocs de treball”, ha manifestat l’alcalde.

José Manuel Tarazona, regidor de Cultura, ha recalcat el que ha significat per a la ciutat este reconeixement: “Ser Capital Cultural Valenciana ha suposat la dinamització de la ciutat des de l’àmbit cultural amb la col·laboració i implicació de molts col·lectius i associacions socioculturals de tota clase”. A més, ha afirmat que estes sinergies compartides han propiciat que Sagunt siga un marc de referència cultural. 

 “Desenes de milers d’espectadors de totes les edats i condicions han gaudit d’un any ple de cultura a Sagunt i hem de continuar en eixa mateixa línia”, ha declarat Tarazona, qui, a més, afirma que la CCV ha suposat que la localitat crega en si mateixa i contemple el futur amb optimisme, convertint-se en la ciutat valenciana, després de la València capital, amb més activitat cultural i de qualitat.

Tarazona ha manifestat que este ha sigut un gran any per a Sagunt en l’àmbit cultural, demostrant ser un eix vertebrador fonamental de desenvolupament de la ciutat, tant social com econòmic, i que el municipi ha de tindre necessàriament una continuïtat en el futur com a capital de la cultura.

L’alcalde ha afirmat que la cultura és la identitat de la ciutat de Sagunt, per la voluntat política i, sobretot per l’activitat que realitzen moltíssimes persones i col·lectius perquè la programació cultural de Sagunt siga equiparable a la de una ciutat més gran: “De fet, és difícil trobar en altres ciutats de les mateixes dimensions, inclús ciutats més grans, una programació de tanta qualitat i tant diversa com la que fem.

Ara hi haurà altres ciutats que tindran esta distinció i crec que ha sigut una molt bona idea de la Generalitat perquè d'alguna manera incentiva també que les ciutats s'esforcen més”, ha manifestat l’alcalde, ja que Sagunt cedix el seu legat a la població alacantina d’Altea, que serà nomenada el pròxim dijous 25 d’abril.​