Sagunt acull demà dos jornades gastronòmiques en la Via del Pòrtic

La jornada d'Innovació Gastronòmica tindrà lloc al llarg del matí i la I Jornada d’Arqueogastronomia Romana a la vesprada
Sagunt acull demà dos jornades gastronòmiques en la Via del Pòrtic amb la col·laboració de la regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt. Demà, divendres 1 de desembre, Sagunt reunirà experts amb l'objectiu de donar a conéixer una sèrie d'iniciatives relacionades amb la innovació gastronòmica i en la segona jornada investigar sobre gastronomia romana i tast i degustació de la mateixa.
 
La jornada Innovació Gastronòmica, organitzada per la Cambra de Comerç de València, va dirigida a autònoms, pimes, emprenedors i empreses turístiques, agents locals del turisme, administracions i qualsevol interessat en la gastronomia. L'objectiu és conéixer casos d'innovació gastronòmica, identificar millores en processos productius, així com innovar en la cuina. A més, els assistents aprendran a provocar el client i a crear un producte turístic al voltant de la gastronomia. Tindrà lloc al llarg del matí començant amb la benvinguda a les 9.15 hores de la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt, Natalia Antonino.
 
A partir de les 9.30 hores, començarà una ponència sobre el Programa Competitivitat Turística on Mónica Morales de Càmera València oferirà ajudes i eines de competitivitat. A les 9.45 hores, Joan Llantada, de la Secretaria Autonòmica de Turisme, comentarà casos d'èxit de destinacions gastronòmiques. A les 10.15 hores la doctora i investigadora de la Universitat d'Oxford i professora i coach del màster del Basque Culinary Center, Adela Balderas, oferirà la conferència “Més enllà de l'experiència del client”. En acabar la jornada hi haurà un torn de precs i preguntes.
 

Una altra de les propostes serà la I Jornada d’Arqueograstronomia Romana de Sagunt ‘Gustatio’, organitzada per la Llar dels Deus i Dinamo Cultura, que oferirà als assistents, a partir de les 18.00 hores, la conferència “Producció i consum de vi i saladures en època alt imperial romana. Recerca i reconstrucció física d'aliments d'època romana”, a càrrec del director tècnic de Dinamo Cultura, Manuel León, en col·laboració amb Saguntum Civitas. A les 19.00 hores hi haurà una visita guiada a l'espai museístic de la Via del Pòrtic i a les 20.00 hores s'oferirà un tast de vi Pal·ladi i una degustació de cuina romana a càrrec de la Taverna de la Serp.
 
A més, com a colofó d'estes jornades, tot aquell que desitge seguir degustant la gastronomia de l'antiga Roma, els espais gastronòmics Gastroduc i Restaurant Le Fou oferiran sopars amb plats i menús de cuina alt imperial romana en els seus establiments.