Sagunt celebrarà del 17 al 19 de gener la tradicional festa de Sant Antoni amb activitats populars organitzades conjuntament per les associacions Amics del Cavall i La Diabòlica Morvedre amb la col·laboració de la Regidoria de Festes de l'Ajuntament de Sagunt.
Com han explicat la presidenta de l'associació Diabòlica Morvedre, Cristina Rodríguez i el president de l'associació, Amics del Cavall, Vicent Civera encara que la vesprada del divendres 10 de gener a partir de les 19.30 h s'anunciarà la festa amb música de tabal i dolçaina, es repartiran rollets d'anís i mistela i es decorarà la plaça Major, no serà fins a la setmana següent quan tinguen lloc els actes més importants.
El divendres, 17 de gener, a partir de les 18 hores tindrà lloc un Correbar en el qual amb música de la colla de dolçaina i tabal Garramatxa recorreran des del castell fins al riu per a convidar la ciutadania a la festa i en el qual col·laboraran els diferents bars i restaurants del recorregut amb ofertes especials per la festa. A partir de les 18.30 hores se celebrarà el tradicional trasllat del pi arrossegat per cavalls des del Trinquet a la plaça Major i acompanyats per la colla de tabal i dolçaina La Llavor d'Almenar, i el posterior muntatge de la foguera amb repartiment de xocolate per als assistents. Ja a la nit, a les 21 hores, se celebrarà la Ronda Sant Antoni en la plaça Major i voltants amb la Rondalla Borda i un sopar de germanor per a la qual cada persona haurà de portar el seu sopar i la seua beguda.
El dia gran de la festa serà el dissabte 18 de gener. A partir de les 12 hores, en la plaça Major, hi haurà castells inflables per al públic infantil i a les 13 hores una actuació Muixeranga a càrrec de les colles Garramatxa i La Llavor i un taller d'intercanvi de danses populars impartit pel Grup de Danses de Morvedre i dels Bastoners de l’Agrupa de Cornellà. Seguidament se celebrarà el menjar de germanor. A la vesprada, a partir de les 18 hores hi haurà animació al carrer, una concentració de colles a la plaça Major amb un correfoc i el tradicional encés de la foguera. A més l'associació Campaners de Morvedre realitzarà un volteig de campanes durant la crema de la foguera.
Posteriorment i quan només queden cendres de la foguera, tindrà lloc el sopar de germanor i un concert per part del grup local Pow, que interpreta rock en valencià, i una sessió de música a càrrec de Marikarmen Free.
El diumenge, 19 de gener, a partir de les 10 hores tindrà lloc un esmorzar en el recinte firal de Sagunt així com una concentració d'uns 60 cavalls, acompanyats per Els Germans Caballer i la posterior cercavila pels principals carrers del centre històric fins a la porta del Mercat de Sagunt. Serà llavors, entorn de les 13 hores, quan es realitze la benedicció dels animals organitzada per l'Associació Cultural Sant Antoni on participaran els cavalls de la cercavila.
La regidora de Festes, Asun Moll, ha destacat el treball conjunt tant del departament de Festes com de les associacions que organitzen esta festa ja que això «demostra que és possible i positiu per a Sagunt que diferents associacions s'ajunten per a organitzar una mateixa festa».
Per part seua, l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha animat la ciutadania a participar en la festa de Sant Antoni, ha agraït als organitzadors que porten avant esta festa tan important per a Sagunt, ja que «recuperar tradicions com esta suposa fer poble i pensar en tots com un col·lectiu que camina cap a una mateixa direcció». A més, ha destacat que cada any es faça partícip a diferents col·lectius, com enguany als comerços amb el Correbar perquè coneguen la festa i s'interessen per ella «perquè l'èxit que s'aconseguisca siga compartit».
Els representants de les associacions organitzadores han agraït a l'Ajuntament i a la delegació de Festes el seu suport a esta festa que des de fa quasi 20 anys es va recuperar i pocs anys després van començar a celebrar conjuntament.