Sagunt celebra la II Gala d'Excel·lència Turística

La regidoria de Turisme va atorgar distincions a les empreses que treballen en iniciatives amb major projecció i trajectòria turística del municipi

La regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt va celebrar ahir, 4 de desembre, la II Gala d'Excel·lència Turística de Sagunt en l'antiga Nau d'Efectes i Recanvis d’AHM, futur museu industrial. En ella es van atorgar diferents guardons a les empreses que treballen en iniciatives amb major projecció i trajectòria turística del municipi.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, va esmentar la importància d'esta mena de gales, en les quals es “reflexiona i es parla de bones pràctiques”. Estes bones pràctiques “ens permeten el coneixement de coses que s'estan fent ací, però que ni tan sols sabíem que existien, i que ens poden fer aprendre”. A més, va reivindicar que moltes d'estes accions de bones pràctiques de diferents empreses poden ser extrapolables i inspirar unes altres: “Hi ha moltes de les coses que hem vist hui ací, en innovació, en digitalització, en sostenibilitat, en com fer un negoci accessible a tota mena de persones, que realment podem adaptar-ho a absolutament qualsevol sector”. Finalment, va agrair a totes les empreses participants el seu treball i labor a la nostra ciutat.

A la gala, conduïda per la periodista María José Gimeno, van assistir l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; la regidora de Turisme, Natalia Antonino; i la regidora de Festes i Cultura Popular, Patricia Sánchez. A més dels representants de les associacions de comerciants de la ciutat i els representants dels comerços que optaven als guardons.

Per la seua banda, la regidora de Turisme, Natalia Antonino, va ressaltar que Sagunt és una de les destinacions turístiques més reconegudes dins de la Comunitat Valenciana, “la seua història, el seu patrimoni, la seua cultura i la seua gastronomia van de bracet per a atraure a milers de turistes durant tot l'any”. D'altra banda, va posar en valor el treball dels diferents agents involucrats en la promoció del turisme: “L'Administració i el sector privat i associatiu han fet una gran faena basada en la millora continuada, una estratègia turística adaptada a la necessitat i demanda de la societat”. Finalment, també va agrair “al teixit privat i associatiu per la seua participació i implicació en la promoció turística”.

La distinció a la Trajectòria va ser per a Hornos Domingo; la distinció de Turisme Inclusiu i Accessible va ser per al restaurant La Costanera; la distinció de Sostenibilitat va ser per a la Heladería El Paseo; i la distinció d'Innovació i Digitalització va ser per a Global Vacacional. D'altra banda, el distintiu SICTED va ser per a la pastisseria Chocomel i la Menció Especial per a la Bodega Micó.

D'esta manera, la delegació de Turisme de Sagunt va homenatjar totes les empreses, autònoms i emprenedors que formen part de la destinació turística Sagunt. Una unió entre administració pública i sector privat, clau per a posicionar Sagunt com una de les destinacions valencianes del segle XXI.