Sagunt commemora el 16é Pacte Ciutadà contra la Violència de Gènere amb 301 entitats adherides

L'esdeveniment, que s'ha celebrat esta vesprada i està organitzat per l'Àrea d'Igualtat, té l'objectiu de sensibilitzar en matèria d'igualtat i prevenció de la violència de gènere davall el lema ‘El pacte dóna la cara’


El Centre Cultural Mario Monreal ha acollit esta vesprada la commemoració del 16é Pacte Ciutadà contra la Violència de Gènere, un esdeveniment organitzat per l'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt. Davall el lema ‘El pacte dóna la cara’ es realitza una campanya de sensibilització en matèria d'igualtat i prevenció de la violència de gènere, que perseguix sensibilitzar i conscienciar la ciutadania sobre la violència de gènere com a problema estructural de la nostra societat, i que totes les persones som responsables de la seua prevenció i erradicació. En l'actualitat ja són 291 entitats les que estan adherides al Pacte Ciutadà i enguany s'han sumat 10 més, arribant a les 301.

L'acte ha estat conduït per la companyia Camí de Nora, la qual ha realitzat una obra teatral feta per dones adolescents. L'alcalde de Sagunt i regidor d'Igualtat, Darío Moreno, ha sigut l'encarregat d'inaugurar l'esdeveniment i, a més, ha donat la benvinguda a les noves entitats que enguany s'han adherit al pacte. També han estat presents la regidora de Turisme, Natalia Antonino; la regidora de Cultura, Asun Moll; i la regidora de la Universitat Popular, Maria Josep Soriano, així com les treballadores de l'Àrea d'Igualtat.



L'alcalde de Sagunt ha explicat que este pacte és una mostra del compromís de la societat en la lluita contra la violència cap a les dones, i que és el resultat de l'acord entre la societat civil i l'ajuntament amb l'objectiu d'aconseguir un rebuig absolut de la violència de gènere, així com de promoure models alternatius de convivència en el marc d'una cultura de la pau per a arribar a una tolerància zero de la violència cap a les dones. «Este document naix amb la voluntat d'estar viu i obert permanentment a aquelles entitats que vulguen participar a aconseguir este objectiu comú; ara ja són 301 les entitats de diferents àmbits que demostren que Sagunt vol i pot ser una societat lliure de violència masclista, oberta al món, acollidora, igualitària i feminista, perquè les dones teniu el dret de ser llibres i nosaltres com a societat la responsabilitat que així siga», ha manifestat Darío Moreno.

«La violència de gènere és un obstacle i una de les vulneracions dels drets humans més greus i la seua eliminació és un mandat normatiu, per la qual cosa ha de ser tractat com un tema de màxima prioritat en les agendes polítiques de les administracions públiques com a garantia dels drets de les dones. Este no és un problema de les dones, és de tots i de totes, i no és una cosa aïllada, les dades són alarmants i requerixen un canvi social, cultural, econòmic i emocional», destaca el regidor d'Igualtat, qui també aclarix que des de la regidoria continuaran treballant en la línia de «la coeducació i la prevenció de la violència entre la gent més jove, treballarem per a oferir a les dones una atenció integral, social, psicològica i jurídica, i al seu entorn un espai on assessorar-se i trobar suport».


Així mateix, durant l’esdeveniment s’ha projectat un vídeo en el qual persones conegudes i rellevants del municipi han mostrat públicament el seu rebuig i el seu compromís en la lluita contra la violència cap a les dones. A més, en el vídeo, que es podrà veure en xarxes socials i es projectarà a les sales dels cinemes del municipi, s'han mostrat els recursos municipals existents d'atenció a víctimes de violència de gènere.

Els objectius principals d'esta campanya són promoure la sensibilització en matèria d'igualtat i el rebuig a la violència que s'exercix contra les dones entre la població de Sagunt; potenciar la implicació de diferents col·lectius i entitats amb la finalitat de sensibilitzar per a la prevenció i detecció de situacions de violència contra les dones; donar a conéixer els recursos existents per a l'atenció a dones víctimes de violència de gènere; apel·lar a totes aquelles persones que miren cap a un altre costat davant una situació de violència, fent-los responsables d'esta problemàtica; i informar les dones que patixen maltractaments de com actuar davant ells, i els programes i recursos municipals que tenen a la seua disposició.​