L'Ajuntament de Sagunt ha creat el Consell de Baladre com a resposta a una petició demandada per totes les associacions del barri amb la finalitat de tindre un fòrum on poder parlar de les necessitats i problemes del mateix i, d'esta manera, desenvolupar un pla estratègic d'actuacions i millores en el barri.
A la presentació, que ha tingut lloc este dimecres 5 de juliol han assistit l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, el tinent d'alcalde de Baladre, Raúl Palmero, l'Asociación Pueblo Unido, l'Asociación de Vecinos Baladre, la Comunidad Musulmana i l'Asociación Cultural Falla Baladre. A més d'estes associacions i de Raúl Palmero, també participen en el Consell les associacions Mujeres Gitanas Príncipe de Paz i Mujeres de Baladre.
Raúl Palmero ha explicat: «Jo crec que és el moment per a donar-li un impuls, creiem fermament que en el barri hi ha un marge de millora i en això estarem». Així mateix, també ha recordat: «En l'anterior legislatura ja vam fer un gran pas en el barri amb un macroprojecte dels ARRUR». També destaca este fet perquè han sigut «més de 13 milions d'euros que s'invertiran en el barri. Es faran per fases». S'actuarà en «coses tan importants com la impermeabilització dels sostres, la canalització, les zones comunes o, per exemple, els ascensors». També ha posat en valor que el Consell estarà basat en el respecte i la tolerància, on tot el món tinga cabuda i entre totes les persones es consensuen els assumptes.
L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha recalcat: «En la legislatura anterior vam posar els fonaments per a fer que el barri millore substancialment». També ha explicat que va aconseguir finançament europeu per a dur a terme la modernització i rehabilitació del barri. S'ha començat per la part de l'avinguda Advocat Fausto Caruana i «ara les següents fases aniran actuant en tota la resta del barri perquè eixe és el gran èxit, la consecució d'eixos fons». L'alcalde ha posat l'accent en la importància de conscienciar la ciutadania: «Es tracta que tot este canvi d'infraestructures, d'inversió, que estem promovent, vaja en consonància també a una transformació social d'alguna cosa que sembla que en el barri s'haja perdut, que és precisament eixa sensació de barri». Ho ha concretat que «quan u se sent del barri el cuida, fa veure a la resta de veïns i veïnes que és important, genera comunitat», entre altres aspectes.
El Consell, les reunions del qual es faran cada mes o mes i mig, està format per membres del teixit associatiu de Baladre i en diversos moments comptarà amb la comunitat educativa, el departament de Serveis Socials o la SAG.
Óscar Jiménez, de Pueblo Unido, ha expressat: «Pensem que és necessari que estes iniciatives que es prometen en campanya i que lluiten per la igualtat es vegen de manera concisa en accions com estes i simplement dir que la nostra entitat formarà part del Consell i que contribuirà de manera positiva en tot el que puguem».
El president de l’Asociación de Vecinos Baladre, Francisco García, ha indicat: «Crec que este barri necessita no solament això, sinó moltíssim més perquè el barri està molt deteriorat». També ha explicat: «Ara hi ha un projecte molt bonic per mediació de l'Ajuntament, de l’EVHA i de la Unió Europea». «Es faran una sèrie d'obres molt importants», que permetran a les persones majors i persones amb discapacitat baixar al carrer, ja que no ara no tenen ascensor.
Des del Consell de Baladre s'activaran projectes de participació ciutadana, així com campanyes cíviques, mediambientals, de mobilitat o neteja i jardineria.