Sagunt es bolca en la manifestació contra la violència masclista més nombrosa fins a la data en la ciutat

Responsables polítics de l'Ajuntament de Sagunt no van voler faltar a esta cita en el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere
Imagen 1Imagen 2

El passat 25 de Novembre, Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, els ciutadans i ciutadanes de Sagunt van eixir al carrer convocats pel Consell de la Dona i Moviment EVA per a manifestar-se contra esta xacra social. La manifestació va estar encapçalada per les organitzacions de dones del municipi i va comptar amb representants de tots els grups polítics del consistori, que van marxar barrejats amb la resta de la ciutadania. Entre ells, va destacar la presència de l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i de la regidora d'Igualtat, María Giménez. La manifestació va ser la més multitudinària de les que s'han celebrat en la ciutat amb esta temàtica, segons indiquen des de l'Àrea d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt.





La manifestació va eixir el dissabte a les 18.30 hores de la vesprada de la Tinència d'Alcaldia del Port de Sagunt. En el seu recorregut per l'avinguda Camp de Morvedre, es va detindre en dos ocasions, una enfront de Correus i una altra en la rotonda de l'I.E.S. Eduardo Merello. En estos dos moments, una fila de dones vestides de negre i amb un ciri en la mà van cridar i es van tirar al sòl com si les estigueren assassinant. Tot seguit, es va dibuixar la seua silueta amb un guix en el sòl mentre la gent mirava els cossos simbòlicament sense vida.

Giménez, com a delegada d'Igualtat, ha volgut destacar que tant esta acció com la manifestació “van ser molt massives. La ciutadania està prenent consciència que la violència masclista és un gravíssim problema que ens afecta a totes i a tots, i que qualsevol dona pot patir-la en algun moment pel fet de ser dona. Ja n'hi ha prou, vives ens volem”.​





La marxa va concloure en la rotonda on es creuen els carrers Periodista Azzati i Alcalá Galiano. Ací, enfront de l'estàtua de la Tolerància, es van dipositar les pancartes utilitzades en la manifestació. Tot seguit, Amaia Aracama, de Movimiento EVA, i Maite Lafuente, d'Amigas Supervivientes van llegir el manifest i es van col·locar llaços morats en record a les dones assassinades enguany. La xifra oficial és de 45, però algunes organitzacions apunten a 91. Els noms de totes elles i també els dels xiquets, les xiquetes i el nounat assassinats sota esta circumstància durant 2017 van ser llegits a manera de record i denúncia.