Sagunt estalviarà més de 80.000 euros en canviar a llums LED en edificis públics i instal•lacions municipals

La Delegació de Manteniment ha substituït 7.986 llums convencionals per llums LED, la qual cosa suposarà un estalvi de mitjana d'un 65% en energia elèctrica

 
 
La delegació de Manteniment de l'Ajuntament de Sagunt ha canviat un total de 7.986 llums convencionals d'edificis públics i instal•lacions municipals per llums LED. L'objectiu d'aquest canvi és contribuir amb el Medi ambient, solidaritzar-se amb el desenvolupament de les energies renovables i reduir amb la preservació dels costos energètics. Concretament, amb la substitució d'aquests llums, Sagunt tindrà anualment un estalvi del 65% de mitjana, és a dir, uns 82.000 euros, tal com s'apunta en un informe realitzat per l'Enginyer Tècnic del departament.
 
Concretament, s'ha substituït l'enllumenat interior dels següents edificis: Centre Cívic Camí Reial, CEIP Tarazona, CEIP Baladre, Centre Cívic Hispanitat, Pavelló Internúcleos i sales annexes, Casa Consistorial, Piscina Internúcleos, Piscina Almudafer, Tinença d'Alcaldia i Piscina Casa Joventut.
 
El Delegat Pepe Gil comenta que és una iniciativa que ha obtingut un bon resultat amb una sèrie de mesures per a reduir el consum energètic i produir estalvi en les despeses municipals, que al mateix temps beneficia al medi ambient. L'Ajuntament de Sagunt, s'acollirà a les subvencions, que a més dels citats aspectes que suposen amb l'estalvi aconseguit es compensen les inversions realitzades.
 
Es preveu que el major benefici es produïsca en la Casa Consistorial que tindrà anualment un estalvi del 70%. De moment en els col•legis Tarazona i Baladre ja s'ha comprovat l'efectivitat del canvi, ja que en el CEIP Maestro Tarazona s'ha experimentat un 27% d'estalvi en consum, amb una reducció de la potència màxima demandada de 51kW a 41kW i una reducció de la reactiva del 55%, la qual cosa es tradueix en aproximadament 1.700 euros estalviats en tres mesos. Per la seua banda, en el CEIP Baladre hi ha hagut un 33% d'estalvi en consum, una reducció de la potència màxima demandada de 31kW a 19kW i una reducció de la reactiva del 99% el que es tradueix en aproximadament 800 € estalviats en tres mesos. A final d'any, amb un període més llarg de comparació, es repetirà l'estudi per a tots els edificis implicats i, a més, es reduirà la potència contractada amb el que es podrà reduir el terme de potència en la factura.