Sagunt fomenta la cuina creativa amb el VII Concurs Gastronòmic de la Taronja

Asecam organitza el certamen amb la col·laboració dels departaments municipals de Promoció Econòmica i Turisme


 

La setena edició del VII Concurs Gastronòmic de la Taronja, que tindrà lloc el 4 de març en el restaurant El Mirador de Sagunt ja ha sigut presentat, i eixe dia Sagunt tornarà a ser l'epicentre del món gastronòmic amb un esdeveniment que tracta de difondre els valors del producte més característic del nostre territori.

Este dijous es  presentà a la Casa Capellà Pallarés la nova edició que organitza ASECAM amb la col·laboració dels departaments de Promoció Econòmica i de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt. Com a amfitriona de l'acte, Cristina Plumed, presidenta d'ASECAM, donà la benvinguda a les persones presents i va mostrar la seua satisfacció per consolidar una iniciativa que posiciona a la ciutat en l'esfera d'esdeveniments gastronòmics. Esperem tindre el mateix èxit que l'any passat i aconseguir arribar a les 40 inscripcions; estem preparats per a acollir a cuiners i cuineres arribats de tots els punts d'Espanya. Este concurs pretén posar-nos en el mapa quant a gastronomia, usant un ingredient tan nostre com és la taronja. L'any passat els participants ja ens van sorprendre amb els plats que van preparar, va haver-hi molt de nivell de cuina i esperem poder superar-lo en esta edició, si es pot”, va afirmar.

Enguany el concurs comptarà amb dues categories: plat dolç i plat salat que estaran premiades amb 1.000 euros. A més, i per a buscar la participació més gran i incentivar la creativitat de restaurants locals, entre els no guanyadors es farà un reconeixement de 500 euros per al millor plat local.

 Per a valorar les propostes i els plats concursants, enguany el certamen tornarà a comptar amb un jurat d'experts encapçalat per la jove promesa de la cuina, María José Martínez (xef del Restaurant Llenç) i els crítics gastronòmics Paco Alonso i Cova Morals. María José Martínez es va mostrar “agraïda per participar d'este esdeveniment” i va desitjar “veure un concurs amb propostes atractives i que traguen el potencial d'este gran producte”.

 Donant clausura a la presentació, Quico Fernández, alcalde de Sagunt, va ratificar l'aposta de l'Equip de Govern per este tipus d'esdeveniment que posa en relleu els valors culturals i tradicionals del territori perquè “una de les obsessions d'este Equip de Govern ha sigut la de la recuperació de la ciutat en tots els seus àmbits i una de les potes és la promoció de Sagunt com a destinació turística on la gastronomia té un gran protagonisme. Este concurs és una manera de promocionar la nostra ciutat perquè, cada vegada més, la gent busca la gastronomia d'emocions”.

 Al concurs gastronòmic es podran presentar cuiners professionals en representació de restaurants, podent-se inscriure de forma telemàtica a través de l'espai web creat per al concurs, https://www.concursodelanaranjadesagunto.com/2019, fins a les 23.59:59 hores del divendres 8 de febrer de 2019.

 Per a Natalia Antonino, regidora de Turisme de Sagunt: “La continuïtat del Concurs de la Taronja és una aposta forta del departament de Turisme com a producte gastronòmic en l'àmbit estatal ja que és un certamen reconegut, amb un producte molt nostre, que porta també associat el mes de la taronja amb els restauradors del municipi i que al costat de les festes de les Falles i el nostre patrimoni completen una oferta d'experiència en una ciutat mediterrània, hospitalària i viva durant tot l'any”.

 Per part seua, Miguel Chover, regidor de Promoció Econòmica, va desitjar que “este esdeveniment es consolide definitivament en l'agenda local i, a poc a poc, vaja tenint més calat en l'àmbit nacional. Es tracta d'una clara aposta per difondre els valors d'un producte típic del nostre territori, però també per valorar la nostra localitat i donar suport a un sector tan important com el de la restauració”.