El Pla de Dinamització i Governança turística de la Comunitat Valenciana arreplega diverses accions per a realitzar durant 2018 en el Camp de Morvedre. El Protocol General de col·laboració entre l'Agència Valenciana de Turisme, el Patronat Provincial de Turisme de València i l'Ajuntament de Sagunt preveuen una inversió al voltant d'un milió d'euros per a desenvolupar entre 2017 i 2019.
En el 2017 s'han realitzat accions de caràcter comarcal que afecten tots els municipis del Camp de Morvedre. La primera anualitat ha servit per a establir les bases del desenvolupament turístic futur. I per a aconseguir-ho s'han realitzat sobretot estudis i projectes necessaris per a una correcta planificació dels productes turístics previstos en les següents anualitats.
S'han realitzat accions innovadores que suposaran la configuració de productes turístics nous, com el turisme accessible o el turisme que pot atraure la Film Office. I s'ha seguit el criteri de sostenibilitat i equilibri socioterritorial amb accions com ara els projectes de sendes La mar entre marjals o La ruta de la Séquia Major-Riu Palància, que oferixen productes de turisme de naturalesa. Així mateix, des del punt de vista de la demanda, també s'ha realitzat l'estudi de demanda per a establir les bases que guiaran futures accions més encertades de comercialització i comunicació, amb l'objectiu d'aconseguir un major nombre de turistes. I finalment, al pla de mitjans s'han executat una sèrie d'accions per a la correcta difusió del Pla de Dinamització i Governança Turística del Camp de Morvedre.
Segons la regidora de Turisme, Natalia Antonino, qui ha mantingut una reunió amb els diferents representants de les localitats de la comarca així com de la Conselleria, les accions del pla de 2018 “són un instrument per a dur a terme tota l'estratègia turística objectiu de la qual és la promoció dels nostres productes en l'àmbit comarcal per a aconseguir este model de governança territorial que tant la Conselleria com la Diputació de València estan marcant com a idea política”. Antonino ha recalcat que s'han realitzat una sèrie d'accions vertebradores per a la comarca “extraient abans de res un producte de naturalesa també gastronòmic que ens faça formar juntament amb el cultural tot un paquet d'experiència i per a ser pioners amb productes diferenciats en la comarca”.
En 2018 es pretén donar continuïtat a algunes de les línies d'acció començades l'any passat. Es proposen algunes al voltant de la creació de productes turístics emergents potencialment beneficiosos i de caràcter comarcal. I en matèria d'inversions es fa una aposta per la innovació en la promoció de les destinacions.
El Pla de Dinamització i Governança Turística proposa la creació d'un pla de màrqueting que arreplegue una anàlisi tant de l'oferta turística com de la demanda i l'entorn competitiu. Reunirà també una anàlisi DAFO i CAME, una proposta de posicionament, una estratègia de planificació turística, línies d'acció i cronograma i un pla comercial i de comunicació.
Es crearà la Film Office del Camp de Morvedre amb l'objectiu de poder atendre i donar servici a les productores que estiguen interessades a realitzar les seues produccions en les comarques de la província de València. S'oferirà informació de l'oferta existent sobre els recursos naturals, professionals i tècnics que disposa la comarca per al desenvolupament d'activitats audiovisuals. D'esta manera se cerca proporcionar, visibilizar i oferir el Camp de Morvedre com a plató i escenari per a la realització d'obres audiovisuals de diferent gènere.
El pla també pretén dur a terme una revaloració de la sèquia Major i el riu Palància. Amb este projecte es pretén donar eixida a esta reivindicació del patrimoni hídric, a més de desenvolupar un recurs que vertebra la comarca i no ha tingut l'oportunitat de ser posat en valor com a conjunt, sinó en accions molt sectorials.