Sagunt posa en marxa un Programa Formatiu de Qualificació Bàsica sobre “Activitats Auxiliars de Comerç”

Al programa han accedit jóvens de setze anys, o més, complits fins al 31 de desembre de l’any d’inici del programa i que no hagen obtingut el títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria

Amb la finalitat de millorar els itineraris formatius i la qualificació professional de l’alumnat amb necessitats educatives especials per dotar-los de ferramentes, coneixement i destreses que els capacite per obtindre un lloc de treball, el departament d’Educació de l’Ajuntament de Sagunt ha posat en marxa un Programa Formatiu de Qualificació Bàsica sobre “Activitats Auxiliars de Comerç” gràcies a una subvenció rebuda per part de la Conselleria d’Educació de 36.376,80 euros, que correspon al 75’79 % de l’import total per a la realització del programa.

Segons el regidor d’Educació, José Manuel Tarazona, “creiem que estos programes són molt necessaris per cobrir l'oferta formativa de Formació Professional al nostre poble, ja que va dirigida a aquell tipus d’alumnat que més necessita una formació extra perquè tinga les mateixes oportunitats a l’hora d’assolir un lloc de treball. És un esforç conjunt entre la Conselleria d’Educació i l’Ajuntament de Sagunt que creiem clau per activar polítiques actives d’ocupació amb alumnat que pel seu perfil, necessita un reforç formatiu".

Estos Programes Formatius de Qualificació Bàsica constituixen una oferta formativa adaptada a les necessitats específiques de l’alumnat que ha abandonat l’ensenyança reglada sense haver aconseguit els objectius previstos en l’Educació Secundària Obligatòria o que presente necessitats educatives especials associades a condicions personals de discapacitat o trastorns greus de conducta que hagen impedit la consecució d’estos estudis secundaris. Estos programes s’adaptaran a les circumstàncies personals dels seus destinataris i possibilitaran la seua inserció sociolaboral.

A estos programes han accedit jóvens de setze anys, o més, complits fins al 31 de desembre de l’any d’inici del programa i que no hagen obtingut el títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria.

Pel que fa a la durada del programa, este va començar al passat mes de setembre i acabarà al mes de juny i al llarg d’este temps l’alumnat rebrà classes teòriques, que representen el 84% del temps i Formació en Centres de Treball (FCT) que representen el 16% del temps restant.

Entre els objectius generals que perseguixen els Programes Formatius de Qualificació Bàsica destaquen, en primer lloc, desenvolupar capacitats i destreses suficients perquè l’alumnat aconseguisca les competències professionals pròpies d’una qualificació de nivell 1, d’acord amb el Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals, i tinga la possibilitat d’una inserció sociolaboral satisfactòria d’acord amb les seues possibilitats i expectatives personals. D’altra banda també es busca consolidar la seua maduresa personal i el seu nivell d’ocupabilitat per mitjà de l’adquisició d’hàbits i capacitats que els permeten desenvolupar un projecte de vida personal, social i professional satisfactori, així com escometre la cerca activa d’ocupació i la promoció personal per mitjà d’un aprenentatge autònom. En tercer lloc, es vol aconseguir que els alumnes es reconeguen a si mateixos com a persones valuoses capaces d’aprendre i treballar amb els altres i, finalment, possibilitar la seua experiència i la formació en centres de treball com a persones responsables, posseïdores d’actituds i hàbits, tant de seguretat laboral com de respecte al medi ambient, en l’exercici real de la seua qualificació professional.