L’Ajuntament de Sagunt ha presentat el projecte de Ciutat Educadora en l’acte d’inici del curs escolar 2019-2020, una iniciativa que conjumina diferents aspectes de l’educació que des de les administracions local i autonòmica s’organitzen. L’acte ha servit per tal de presentar, entre d’altres, la Guia Educadora Sagunt, un document que arreplega tots els recursos i totes les activitats en matèria educativa que organitzen les diferents entitats i departaments de l’administració municipal, com ara les regidories de Cultura, de Turisme o la pròpia d’Educació, així com altres d’autonòmiques, com ara el Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius de Sagunt (CEFIRE), la Domus Baebia o el Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV).
L’objectiu d’este guia és que la ciutadania de Sagunt estiga assabentada de totes les activitats que es realitzen des de l’Ajuntament, i puga posar-se en contacte amb les organitzacions per a informar-se de programes concrets de l’àmbit educatiu.
També s’ha avançat que se celebraran dos jornades per tal de desenvolupar el model de Sagunt Ciutat Educadora. La primera, al febrer, tractarà de desenvolupar el model identitari de Sagunt com a Ciutat Educadora i la segona, en finalitzar el curs, tractarà sobre pedagogia.
A més, en esta jornada s’han presentat diferents projectes dins del marc de Ciutat Educadora com ara Sagunt Innova, per part de la regidora de l’Ajuntament de Sagunt i mestra d’educació infantil en el CEIP Villar Palasí, Maria Josep Soriano. Este grup de treball en què participen diferents mestres del municipi i gent implicada en l’educació pretén crear projectes educatius per a tot el municipi, de patrimoni, de coeducació, de sostenibilitat, entre d’altres, i fer de lligam entre els diferents centres i les administracions.
Un altre projecte que s’ha presentat és L’Escola Canta, una iniciativa artística que va nàixer a Castelló i que ha assumit l’assessoria d’Educació Plurilingüe de la Conselleria d’Educació. Esta campanya, presentada per l’assessora d’Educació Plurilingüe, Aurora Monfort, pretén donar suport i dinamitzar els plans de normalització lingüística de centre a través d’activitats de foment cultural per a potenciar-hi l’ús social del valencià com a eina de convivència i per a difondre la cultura i el patrimoni valencià.
Han estat presents en l’acte representants de les entitats participants, de l’àmbit educatiu, així com membres de la Corporació Municipal.