Sagunt presenta el seu projecte de ciutat intel·ligent en la 2a Universitat de Tardor de l'Eliana

El regidor de Noves Tecnologies, Pepe Gil, va presentar un projecte basat en l'obtenció de dades de confluència de persones i patrons de mobilitat per a millorar en la presa de decisions sobre la prestació de servicis en edificis municipals


Sagunt ha participat en la 2a Universitat de Tardor de l'Eliana, i ho ha fet presentant el seu projecte de ciutat intel·ligent ‘Sagunt Smart City’. El regidor de Noves Tecnologies, Pepe Gil, ha participat en una taula redona en la qual es va abordar el tema del Desenvolupament de ciutats intel·ligents a la Comunitat Valenciana.

Davall el lema ‘Smarts Cities: tecnologia i ciutadania’, la Universitat de València ha organitzat la 2a Universitat de Tardor de l'Eliana, fruit de l'estreta col·laboració entre estes dos entitats, amb el finançament de la Diputació de València. Per este motiu, Pepe Gil ha presentat el projecte ‘Sagunt Smart City’ assegurant que l'Ajuntament de Sagunt «té diverses aplicacions denominades ‘intel·ligents’ per a millorar la qualitat dels serveis i la informació a la ciutadania, no obstant això, el departament continuarà implementant serveis relacionats amb les smart cities, de manera especial amb recursos de la Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) que ens permetran construir una ciutat intel·ligent que millore tots els serveis prestats a la ciutadania i que ens permeten prendre decisions basades en evidències i no per intuïció».


‘Sagunt Smart City’ part de la necessitat de recopilar i conéixer dades sobre presència i mobilitat per a poder ser analitzats i millorar la presa de decisions en relació amb l'ordenació dels servicis per a saber on i quan prestar-los de la millor forma. Per a això, ha d'analitzar-se la confluència de persones en edificis públics i analitzar alguns patrons de mobilitat a la ciutat. Tot este procés pertany a la Fase I del projecte i ja s'ha dut a terme.

Per a poder obtindre esta informació és precisa la implantació de sensors interiors i exteriors en edificis públics i l'entorn urbà. Per este motiu, s'ha procedit a la implantació de 9 sensors amb els quals, gràcies a les dades recollides i a la seua anàlisi, ja s'han obtingut dades rellevants. Una vegada finalitzada la Fase I del projecte, la Fase II proposa estendre la infraestructura de sensors amb 14 nous, traçar mapes per a monitorar patrons sobre rutes o densitat de trànsit, entre d’altres.