Sagunt presenta la programació de Sant Antoni 2018

L'Ajuntament de Sagunt col·labora en estes festes organitzades per les associacions Amics del Cavall i Diabòlica Morvedre. En esta edició la foguera tindrà encara major protagonisme pel seu desè aniversari
Les associacions Amics del Cavall i Diabòlica de Morvedre, en col·laboració amb l'Ajuntament de Sagunt, organitzen les festes de Sant Antoni 2018, que se celebraran entre el 12 i el 21 de gener. Este matí, representants d'ambdues associacions han acompanyat l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i a la regidora de Festes, Remei Torrent, en una roda de premsa on s'ha presentat la programació d'esta edició en la qual la foguera en la Plaça Major tindrà especial protagonisme pel seu desè aniversari.

 

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha explicat que es tracta d’una “festa molt oberta i molt participativa. Una de les coses que més moviment i dinamisme aporten a la nostra ciutat en els últims anys”. També ha destacat el foc i la pólvora com a components fonamentals d'esta festa i que “formen part de la nostra identitat com a valencians i que exhibim sempre que tenim l'oportunitat”. A més Fernández ha agraït i s'ha mostrat orgullós pel treball desinteressat de les persones que componen estes associacions organitzadores, que fa que “la nostra ciutat cada vegada siga millor”.​



La regidora de Festes, Remei Torrent, en la mateixa línia que l'alcalde, ha agraït el gran treball i ha assegurat que “sempre comptaran amb el nostre suport i ajuda”. La delegada ha assenyalat que “és una festa que s'ha de lluir, hem de lluir Sagunt i que tota la ciutat disfrute”. Finalment, ha convidat tota la ciutadania a participar en esta festa.

Les associacions organitzadores han presentat un programa molt complet que donarà començament la vesprada del divendres 12 amb l'engalanada de la Plaça Major i l'anunci de la festa. El dijous 18 hi haurà “berenar de pataqueta” en la Plaça Major, amb 250 pataquetes, jocs, animació infantil, música i la col·laboració de Sagunt Reviu.

El divendres 19 a partir de les 17.30 hores tindrà lloc l'entrada del pi, que serà arrossegat per cavalls des del Trinquet fins a la Plaça Major i, a continuació, l’alçada del pi i muntada de la foguera, tot acompanyat d'una xocolatada. Enguany des de l'organització han destacat que la foguera serà més “potent i arriscada” per a celebrar el desè aniversari de la seua plantació en la Plaça Major. Ja a la nit, a les 21.00, la ronda per Ciutat Vella amb la Rondalla Broda i a les 21.30 calçotada popular per a tots els interessats, també a la Plaça Major.

El dissabte 20, a les 11.30 hores és el torn de la cercavila i el trasllat del Sant a la Plaça Major, passant pels carrers Castell, Major, Sant Miquel, Plaça Trinitat, Horts, i per la Glorieta. En arribar a la Plaça Major sobre les 12 hores, els Campaners de Morvedre faran sonar les campanes de l'Església de Santa María. A més, fins a les 14.00 hi haurà unflables per als més xicotets. També a les 12.00, la Diabòlica Morvedre presentarà la seua nova imatge així com a la seua colla infantil en el CEIP Cronista Chabret. Sobre les 13.00 hi haurà una actuació de la Muixeranga de la Plana en la Plaça Major i, a les 14.00, hi haurà un menjar popular seguit d'un concert acústic del cantautor Ona Nua.

A la vesprada hi haurà, primer, un correfoc infantil i després el tradicional correfoc adult amb la participació de 7 colles: tres catalanes, una de Mallorca i tres valencianes. Quan finalitze el correfoc, que enguany tindrà un doble recorregut ja que les colles estaran dividides en dos grups, es procedirà a la cremà de la foguera, moment que els Campananers de Morvedre tornaran a acompanyar amb el ressó de les campanes. La nit finalitzarà amb els concerts de música en valencià de Fulla Kaduka i DJ Biano.

El diumenge 21 es compondrà d'un esmorzar popular per a 1.500 persones, seguit de la cercavila de cavalls des del recinte firal fins a la porta del mercat enfront de la Glorieta, passant pel Pont Bru i Vidal i els carrers Diana, la Glorieta, Doctor Palos, plaça del Districte i Terol. L'últim acte serà la benedicció dels animals organitzada per l'A.C. Sant Antoni i en la qual participaran els cavalls de la cercavila.

Finalment, cal destacar que del dilluns 15 al divendres 19 s'impartiran tallers de Sant Antoni en els col·legis i, a més, tots els dijous fins al dimecres de cendra hi haurà “berenar de pataqueta”.